DAN ODLUKE: Mogu li srpske odbojkašice do NOVOG ZLATA?

Autor:

Sport

15.10.2022

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle čak 23 dana Svetsko prvenstvo u odbojci je došlo do vrhunca.

DAN ODLUKE: Mogu li srpske odbojkašice do NOVOG ZLATA?

Foto: FIVB/PrintScreen

odbojkaška reprezentacija Srbije

Veliko finale će večeras od 20 časova, u holandskom Apeldornu, igrati reprezentacije Srbije i Brazila.

Srpske odbojkašice su odigrale prvenstvo za pamćenje. U prve dve faze je problema bilo samo protiv Bugarske, koja je savladana sa 3:2, ali devet vezanih pobeda, uz samo dva izgubljena seta, su nešto što će se dugo pamtiti.

Foto: OSSRB

Srpske heroine

I onda, kako to obično bude, četvrtfinale je meč koji kroji sudbinu svake ekipe. Poljska je odigrala svoj najbolji meč u 21. veku, nošena ogromnom energijom sa tribina, pa je čak delovalo da će doći i do šokantnog trijumfa, kada su imale vođstvo od 9:7 sredinom petog seta. Ipak, predvođene Tijanom Bošković, ali i Jovanom Stevanović, Srbija je "preživela" pakao u Gljivicama i plasirala se u polufinale.

A tamo mnogo lakši meč nego što se očekivalo. Svi su strahovali od Amerikanki, ali su naše dame potvrdile dominaciju, uz blagi pad u trećem setu, i zasluženo ušle u veliko finale.

Meč bi mogao da bude dug, veoma dug. Ako budemo igrali na našem nivou, jer su dva tima slična u nekim stvarima i drugačija u ostalim situacijama, ali je važno da igramo na svom nivou - izjavio je Danijele Santareli, selektor Srbije, pred finalni meč.

Sa druge strane, Brazil je do finala imao mnogo više problema. Čak osam setova izgubljenih u grupnim fazama, uz poraz od Japana, nisu pokazivale moć koju Brazil zapravo poseduje. Još gora situacija za njih je bila u četvrtfinalu, kada je Japan imao 2:0 u setovima. Ali od tog trenutka, Brazil je zaigrao mnogo bolje, napravio veliki preokret, a onda i srušio Italiju za plasman u finale.

Iako se možda očekivalo finale između Srbije i Italije i novi dvoboj Boškovićeve i Egonu, dve najbolje svetske odbojkašice, Brazilke su pokazale da se zasluženo nalaze u poslednjem meču na turniru.

Srbija je po kladionicama blagi favorit, ali nema najbolju istoriju sa reprezentacijom iz Južne Amerike, ali nema čega da se, jer su već mnogo puta pokazali da su oni "muški vaterpolisti" i da su najbolji kada je najteže.

Veliko finale je na programu večeras od 20 časova, a prenos će biti i na RTS-u, pa će svi imati priliku da vide naše odbojkašice u pohodu na odbranu zlata, koje su osvojile 2018. godine u Japanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading