SKANDAL NA SVETSKOM PRVENSTVU U ODBOJCI: Pravila promenjena pred drugu fazu, evo kako to utiče na naše devojke!

Autor:

Sport

03.10.2022

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neviđeni skandal se desio na Svetskom prvenstvu u ženskoj odbojci, a pred sam početak druge faze, Svetska odbojkaška federacija je odlučila da promeni pravilnik.

SKANDAL NA SVETSKOM PRVENSTVU U ODBOJCI: Pravila promenjena pred drugu fazu, evo kako to utiče na naše devojke!

Foto: Tanjug/AP

Tijana Bošković

Posle završetka grupne faze, tabele koje su objavljene pokazivale su da reprezentacije u drugu fazu nose samo bodove protiv ekipa koje su takođe prošle dalje. Međutim, po najnovijim tabelama, dalje se prenose ipak i bodovi protiv reprezentacija koje su takmičenje završile u grupi.

Tako će naše devojke dalje preneti svih pet pobeda, ali ne i maksimalnih 15 bodova, pošto su meč sa Bugarskom rešile u svoju korist tek posle pet setova, što donosi dva, a ne tri boda. Bugarska se nije kvalifikovala dalje, tako da Srbija nije trebala da prenese taj rezultat, ali su pravila u poslednji čas promenjena.

Republika

Foto: PrintScreen/Volleyballworld

Tabela pred drugu fazu

Ipak, naše devojke su svakako i dalje na prvom mestu u novofromiranoj grupi F, pošto su jedine od osam ekipa koje imaju svih pet pobeda u grupi. Takmičenje nastavljaju već sutra, utakmicom protiv Poljske, koja je na programu od 20:30. Našim devojkama će makar dve od četiri pobede doneti siguran plasman dalje.

Podsetimo, Srbija brani zlato osvojeno sa prošlog Svetskog prvenstva, kada je u finalu pala Italija, rezultatom 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading