GRUPNA FAZA ARHIVIRANA: Evo šta naše odbojkašice čeka u nastavku takmičenja!

Autor:

Sport

01.10.2022

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije demonstirale su silu i sa maksimalnih 3:0 u setovima slavile protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

GRUPNA FAZA ARHIVIRANA: Evo šta naše odbojkašice čeka u nastavku takmičenja!

Foto: Tanjug/AP

Danijele Santareli

Na taj način, one su grupnu fazu završile sa pet pobeda, bez poraza, uz set količnik od 15-2. Srpkinje su obezbedile i prvo mesto u grupi, a preneće dalje maksimalan učinak.

U daljem toku prvenstva, po četiri najbolje selekcije iz naše i grupe B formiraju novu - grupu F. Ona će brojati osam reprezentacija, a svaka će preneti skor koji ima protiv ekipa koje su takođe obezbedile plasman dalje. To znači da će Srbija novu grupu dočekati na čelu, pošto će preneti skor od 3 pobede, a bez poraza.

Foto: Tanjug/AP

Tijana Bošković, odbojkašica Srbije

U novoj grupi, Srbiju čekaju nova četiri duela, protiv Tajlanda, Poljske, Turske i Dominikanske Republike. Nakon toga, formira se tabela, a prve četiri ekipe prolaze dalje u četvrtfinale.

Pošto je sistem takmičenja čudan, u četvrtfinalu i polufinalu Srbija će moći da igra samo protiv ekipa koje čine F grupu, a sa drugim delom može da se ukrsti tek u utakmicama za medalju.

Naše odbojkašice imaju povoljnu poziciju pred start takmičenja, a jedna ili eventualno dve pobede, protiv objektivno slabijih rivala, našoj selekciji će obezbediti plasman dalje.

Podsetimo, Srbija na ovom prvenstvu brani zlatnu medalju, koju je osvojila na prošlom Svetskom prvenstvu u Japanu, pobedom protiv Italije u finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading