Zvezda ubedljiva na startu ABA lige! Crveno-beli čvrstom odbranom razbili MZT i napravili dobru uvertiru pred Efes!

Autor:

Sport

01.10.2022

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na startu ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić" ekipu MZT-a rezultatom 87:67.

Zvezda ubedljiva na startu ABA lige! Crveno-beli čvrstom odbranom razbili MZT i napravili dobru uvertiru pred Efes!

Foto: Starsport

 Viđen je veoma mali broj ubačenih poena u prvih 10 minuta. Zvezda je ubacila tek 13 koševa, ali je u nastavku prvog dela dodala gas i za tili čas otišla na dvocifrenu prednost.

 

 

Tvrda odbrana crveno-belih viđena je i u drugom poluvremenu, a gosti su tek sredinom treće deonice ubacili preko 30 poena.

Do kraja utakmice izabranici Vlade Jovanovića su rutinski sačuvali prednost, a razliku u korist aktuelnog šampiona ABA lige rasla je iz minuta u minut.

Na kraju, Zvezda je zabeležila lak trijumf uoči gostovanja Anadolu Efesu u petak od 19 i 30 na startu regularnog dela Evrolige.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Džejlen Adams sa 16 poena, dva poena i isto toliko asistencija.

Dvocifren je bio još Nikola Ivanović sa 12 i pet asistencija, dok je Hasan Martin ubacio 10 poena. Džon Holand je dodao osam, a Stefan Lazarević i Dalibor Ilić po sedam.

Kod gostiju istakli su se Vojdan Stojanovski sa 17, Bojan Krstevski je imao 14, a Strahinja Mićović i Samet Jigitoglu po 12 poena.

 

 

Pre početka utakmice u Pioniru, nekadašnjem članu Crvene zvezde Marku Simonoviću. uručen je dres u čast svih godina koje je posvetio klubu sa Malog Kalemegdana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading