Muta o početku ABA lige i razvoju mladih igrača, zahvalio se predsedniku Aleksandru Vučiću na dragocenoj pomoći!

Autor:

Sport

30.09.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić, uoči starta nove sezone, analizirao je rad sa mladim igračima u našoj zemlji.

Muta o početku ABA lige i razvoju mladih igrača, zahvalio se predsedniku Aleksandru Vučiću na dragocenoj pomoći!

Foto: Starsport

Miroslav "Muta" Nikolić

Ne mogu svi da igraju u Crvenoj zvezdi i Partizanu i to svima mora da bude jasno, smatra popularni "Muta", koji je trenirao oba večita rivala:

- Talenata u Srbiji ima. Pratim šta se dešava u malim sredinama, u unutrašnjosti i zaista ima perspektivne dece. Ono što im je potrebno je minutaža na prelasku iz juniorske u seniorsku konkurenciju i mislim da te dragocene minute mogu da dobiju upravo u domaćoj ligi. Neophodno je da sazrevaju, da se razvijaju u malim klubovima, da skupljaju iskustvo, da se ne izgube. Mladi treba da shvate da se u Srbiji postaje igrac. Svi oni sanjaju odlazak u NBA i to je u redu, ali ako pogledaju samo malo u prošlost videće da su i Jokić i Bogdanovic postali igraci u Srbiji.

Posle mnogo godina KLS je dobio naslovnog sponzora. To je umanjilo troškove klubovima. Siguran sam da se rukovodstvo lige na tome neće zadržati i da će nastaviti da radi u tom pravcu i da će se uslovi konstatno poboljšavati”, naglasio je Nikolić i potom istakao:

- Takođe, finansijska pomoc koju je predsednik Srbije obezbedio klubovima u vreme pandemije virusa korona je bila dragocena. Verujte mi do je bila preko potrebna injekcija kako bi mali klubovi u Srbiji preživeli i ojačali. Možemo mi da ga volimo ili ne, ali činjenica je da pomogao naš sport, kao i reprezentaciju i Savez i to u nekoliko navrata što je za svaku pohvalu- istakao je Nikolić, a prenosi "B92".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading