URAGAN IJAN NASTAVLJA DA "HARA" AMERIKOM: Otkrivamo koje teritorije su ugrožene!

Autor:

Svet

30.09.2022

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razorni uragan Ijan se ne smiruje, a njegova zaprepašćujuća snaga nastavlja da plaši žitelje Sjedninjenih Država.

URAGAN IJAN NASTAVLJA DA "HARA" AMERIKOM: Otkrivamo koje teritorije su ugrožene!

Foto: Tanjug/AP

Uragan Ijan razorio je teritoriju Kube, a nakon toga protutnjao je Floridom. Za sobom je ostavio razorne posledice- porušene domove, kvartove pod vodom, i ono najvažnije, za sada je zabeleženo da je samo na Floridi uzeo 19 života. Na ulicama "Sunčane države" mogle su se videti čak i ajkule koje je donela oluja. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dramatične scene na Floridi nakon uragana

Uragan je u ovoj američkoj državi izazvao najveću spasilačku akciju u njenoj istoriji. Navodi se da su milioni ostali bez struje, a mnogi ljudi našli su se zarobljeni u svojim kućama, odnosno na njihovim krovovima. Zvaničnici tvrde da će dosta vremena biti potrebno za potpuni oporavak ove savezne države. 

Ipak, Ijan se ne smiruje, a stručnjaci upozoravaju da je sledeće teritorije koje bi  potencijalno mogao da pokosi jesu Severna Karolina, Južna Karolina, Džordžija i Virdžinija. Vlasti u ovim državama proglasile su vanredno stanje i apelovali su na građane da pomno prate instrukcije stručnjaka. 

Pored toga, ni geografija nije na strani Severne Karoline i Džordžije zbog specifičnog terena i peščanih dina, a stručnjaci takođe navode da bi ovakav teren nakon posle razornog uragana mogao da bude još ranjiviji za buduće oluje i uragane

U nastavku možete pogledati video snimak koji prikazuje posledice uragana na Floridi. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading