Loša vest za srpske odbojkašice pred FINALE SVETSKOG PRVENSTVA!

Autor:

Sport

14.10.2022

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije igraće u subotu od 20 časova finale Svetskog prvenstva protiv selekcije Brazila.

Loša vest za srpske odbojkašice pred FINALE SVETSKOG PRVENSTVA!

Foto: FIVB/PrintScreen

odbojkaška reprezentacija Srbije

Naše dame su do finala stigle posle ogromne drame u četvrtfinalu, kada je pala Poljska, kao i spektakularnog polufinala, u kom su naše odbojkašice savladale SAD. Sa druge strane, Brazilke su u četvrtfinalnom meču savladale Kinu, da bi u meču za finale napravile malo iznenađenje i savladale Italiju, posle četiri odigrana seta.

Srbija i Brazil će u subotu odigrati svoj 22. međusobni duel, a statistika je poražavajuća po našu selekciju. Srpske odbojkašice su do sada trijumfovale samo tri puta, dok Brazil ima čak 18 pobeda u međusobnim susretima. Poređenja radi, Srbija protiv Italije vodi sa 14:6 u poslednjih 20 odigranih mečeva.

Republika

Foto: OSSRB

Srpske odbojkašice

Poslednji put, Srbija je slavila baš na Svetskom prvenstvu, ali onom u Japanu iz 2018. godine, kada smo savladali "Karioke" sa ubedljivih 3:0. Od tog meča, ove dve reprezentacije su igrale šest puta, uz maksimalan učinak Brazilki. Srbija je u tih šest susreta uspela da osvoji samo četiri seta.

Poslednji meč ove dve ekipe je odigran u julu ove godine, u polufinalu Svetske lige, kada je Brazil savladao podmlađenu Srbiju sa 3:1.

Ipak, ove brojke ne moraju ništa da znače, pošto je Srbija ceo turnir odigrala fenomenalno, pa će u subotnjem finalu, koje se igra u holandskom Apeldornu, imati priliku da odbrani svetsku titulu, osvojenu 2018. godine u Japanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading