TOTALNA DOMINACIJA: Ovo može samo Srbija, odbojkašice nastavile NESTVARAN NIZ!

Autor:

Sport

13.10.2022

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četa Danijelea Santarelija potvrdila je ono što se godinama već zna.

TOTALNA DOMINACIJA: Ovo može samo Srbija, odbojkašice nastavile NESTVARAN NIZ!

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na dominantan način plasirala se u finale Svetskog prvenstva. Četa Danijelea Santarelija ostvarila je svih 11 pobeda i zasluženo je stigla do borbe za zlato.

Ovo je drugo vezano finale Svetskog prvenstva za naše odbojkašice koje su potvrdile totalnu dominaciju u svetu odbojke. Od 2015. godine, pa do danas, naše gracije osvajale su medalju na svim velikim takmičenjima na kojima su se pojavile!

Sve je krenulo od 2015. kada je uzeta evropska bronza. Posle je stiglo olimpijsko srebro (2016), pa evropsko zlato (2017), svetsko zlato (2018), ponovo evropsko najsjajnije odličje (2019), olimpijska bronza (2021), evropsko srebro (2021) i sada će biti zlato ili srebro.

Republika

Foto: Starsport

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

 

U svim ovim uspesima učestvovale su Tijana Bošković i Bianka Buša, a što se ostalih odbojkašica tiče, bilans medalja je sledeći:

Po sedam medalja iz sadašnjeg sastava imaju Brankica Mihajlović i Ana Bjelica. Bojana Milenković ima šest, a po pet Bojana Drča, Mina Popović i Slađana Mirković. Četvrtu medalju će ove godine osvojiti Maja Aleksić, Teodora Pušić i Jovana Stevanović. U subotu će se trećoj medalji radovati Katarina Lazović.

Prvo odličje oko vrata zaslužiće Sari Lozo i Aleksandri Jegdić, kao i selektor Danijele Santareli.

Zaista, ogroman uspeh! Da li će medalja biti zlatna ili srebrna videćemo u subotu. Protivnik našem timu biće Italija ili Brazil koji svoj polufinalni meč igraju u četvrtak od 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading