Saradnja bokserske i MMA legende: Tajson i Habib ruše Mejvedera!

Autor:

Sport

25.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planeta podrhtava od same pomisli da bismo krajem ove godine mogli da uživamo u najvećem spektaklu u istoriji borilačkih veština. Naime, neporažena bokserska legenda Flojd Mejveder (42) i takođe nepobeđeni šampion MMA Habib Nurmagomedov (31) mogli bi da ukrste rukavice, a Dagestanca bi za meč svih mečeva spremao njegov veliki prijatelj i ikona boksa Majk Tajson (53), nekadašnji prvak sveta u teškoj kategoriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Tajson i Habib Nurmagomedov

Da je takav scenario i te kako moguć, potvrdio je Habibov otac i trener Abdulmanap, koji ističe i jedan uslov za šou epskih razmera.

- Apsolutni prioritet za mog sina je borba za šampionski pojas UFC protiv Tonija Fergusona 19. aprila u Njujorku. Tek nakon te borbe mogli bismo da se posvetimo pripremi za eventualni meč protiv fantastičnog Mejvedera. Habibu bi bilo potrebno oko šest meseci treninga pod nadzorom bokserskih stručnjaka, a voleli bismo da to budu Majk Tajson i Anatoli Lomačenko. Ipak, postoji jedan uslov da do borbe mog sina i Mejvedera dođe, a to je da se bore po bokserskim pravilima 11 rundi, a da poslednja runda bude održana po pravilima MMA. Ubeđen sam da će moj sin moći da parira velikom šampionu boksa, svakako će biti daleko bolji nego Konor Mekgregor - izjavio je Abdulmanap Nurmagomedov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Flojd Mejveder

Mejveder, koji je u profesionalnoj karijeri pobedio u svih 50 mečeva, od čega u čak 27 nokautom, na društvenim mrežama već je postavio promotivni poster borbe sa Dagestancem.

Habib ne zna za poraz u 28 mečeva u oktagonu, pa nema dileme da bismo uživali u borbi veka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on Jan 18, 2020 at 10:57pm PST

UČINAK U KARIJERI:

Flojd Mejveder - 50 MEČEVA - 50 POBEDA

RepublikaFoto: instagram.com/theprettyartist
Flojd Mejveder

Habib Nurmagomedov - 28 MEČEVA - 28 POBEDA

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Habib Nurmagomedov

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading