PREDSEDNIK BUDUĆNOSTI: Ako budemo bolji od Zvezde idemo u Evroligu

Autor: vijesti.me/Republika

Sport

04.04.2018

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan izjavio je da će Podgoričani igrati Evroligu ako u finalu plej-ofa ABA lige budu bolji od Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Bokan veruje da Budućnost može da iznenadi Zvezdu

Zvezda i Budućnosti će po prvi put u istoriji igrati u finalu regionalnog takmičenja.

- Ako Budućnost bude bolja, a nikada nije bila bliža da ravnopravnije igra sa Zvezdom, i uzme trofej i izbori plasman u Evroligu - siguran sam da će uprava kluba, grad, država... otkloniti sve nedostatke SC Morača. Evroliga će se igrati u Podgorici, ako Budućnost na terenu bude bolja od Crvene zvezde - rekao je Bokan i nastavio:

- Crvena zvezda je favorit. To je klub sa velikom istorijom, kvalitetniji je tim od Budućnosti, ima prednost domaćeg terena.

Bokan kaže da je Aleksandar Džikić dugoročno rešenje na klupi podgoričkog kluba.

- Imamo ugovor na dve godine. Odmah ćemo po završetku sezone razgovarati sa Džikićem. Košarkaškom klubu Budućnost je bitan kontinuitet i to dobrog rada. Odradili smo dobre stvari ove sezone - kazao je Bokan.

On se još jednom osvrnuo na pisanje pojedinih medija da Budućnost ne može da igra Evroligu.

- Te informacije dolaze iz klubova u regiji, kojima je upravo Budućnost konkurencija i koja će im biti, siguran sam, konkurencija i u narednim godinama. Potpuno razumem hvatanje za svaku sitnicu koja bi ometala naš plasman u Evroligu - rekao je Bokan i dodao:

- Dok sam bio predsednik ABA lige, kada smo pravili ugovor između ABA lige i Evrolige - razgovarao sam sa Bertomeuom. Tačno je da dvorana mora da ispunjava uslove, 'Morača' ih ima, a ako postoje minimalni nedostaci, njih možemo da otklonimo za mesec, dva.

On je istakao da veliko interesovanje navijača vlada za meč sa Zvezdom.

- Ove godine su svi rekordi ostvareni. 'Morača' je bila puna kada su u Podgorici gostovali Bajern, Darušufaka, Lokomotiva... Protiv Cedevite, da smo imali kapacitet dvorane od 10.000 mesta sve bi bilo puno. Ogromno je interesovanje za mečeve sa Zvezdom - kazao je Bokan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading