NEVEROVATNO! Nikola Jokić prvi u NBA ISTORIJI sa ovakvim DOSTIGNUĆEM!

Autor:

Sport

27.02.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji igrač Denvera dominira u najjačoj ligi na svetu.

NEVEROVATNO! Nikola Jokić prvi u NBA ISTORIJI sa ovakvim DOSTIGNUĆEM!

Foto: printscreen/x.com

Srpski centar Nikola Jokić nastavlja da pomera granice u NBA, obarajući rekord za rekordom. Nedavno su Denver Nagetsi objavili da je postao prvi košarkaš u istoriji najjače lige na svetu koji je na tri uzastopne utakmice ostvario impresivne brojke od preko 80 poena, 50 skokova i 45 asistencija.

Nakon "Ol star" vikenda u Indijanapolisu, "Džoker" je nastavio da dominira u mečevima. Na poslednje tri utakmice protiv Vašingtona, Portlanda i Golden Stejta, ostvario je prosečno 27,3 poena, 16,7 skokova, 15 asistencija i 2,3 osvojene lopte. Ono što je posebno impresivno jeste njegov neverovatan procenat šuta iz igre od čak 68,6 odsto.

 

 

Reprezentativac Srbije ponovo zadivljuje svojim igračkim sposobnostima, ističući se ne samo po broju poena koje postiže, već i po broju asistencija i skokova koje ostvaruje na terenu. Tako nešto se retko viđa u NBA ligi, zbog čega je Srbin zasluženo stekao veliko poštovanje širom sveta.

Nikola Jokić ne samo da obara rekorde, već i značajno doprinosi uspehu Nagetsa. Njegova sposobnost da dominira u različitim aspektima igre čini ga ključnim igračem u sastavu Denvera, pružajući timu neophodnu podršku kako u napadu, tako i u odbrani. Sa Srbinom na parketi, "grumenje" je među najvećim kandidatima da odbrani šampionski tron, osvojen prošle sezone u NBA ligi.

Podsetimo, Nagetsi su u potonjem finalu "počistili" Majami Hit rezultatom 4:1 i podigli istorijski, prvi pehar, od osnivanja franšize.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading