OVO NIJE NORMALNO! Jokićeva statistika posle OL-STAR vikenda je NEVIĐENA! Nagetsi su STRAH I TREPET LIGE!

Autor:

Sport

26.02.2024

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je došao preporođen posle meča svih zvezda.

OVO NIJE NORMALNO! Jokićeva statistika posle OL-STAR vikenda je NEVIĐENA! Nagetsi su STRAH I TREPET LIGE!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa zabeležili su svoj sedmi trijumf u nizu protiv Golden Stejt Voriorsa rezultatom 119:103, i pokazali da se nalaze u fantastičnoj formi.

Kao što je očekivano, ovo izvanredno raspoloženje tima iz Kolorada podudara se sa dobrim igrama Nikole Jokića. Kada je srpski reprezentativac rešen da pokaže  sve što ume, teško da iko može da parira njegovoj ekipi.

Posle Ol-star meča, i relativno slabijih partija Nagetsa pred pauzu za vreme ove manifestacije (tri vezana poraza), Denver se vratio preporođen u velikom stilu!

Foto: Ap photo

Košarkaši Denvera sa trofejem NBA šampiona

Izabranici Majkla Melouna su nanizali tri pobede, prvu protiv Vizardsa (130:110), potom na gostovanju Portlandu (127:112), da bi kruna sjajne serije bila pobeda nad Voriorsima večeras. 

Naravno, nisu pomenuti timovi sam "krem" NBA lige, daleko od toga, ali svakako da je impresivno koliko se promenila igra Denvera u poslednjim danima. 

Još bitnije, gorostasni Somborac beleži u proseku monstruoznu statistiku. 

Nikola je večeras  zabeležio 18. tripl-dabl učinak u sezoni postigavši 32 poena, 16 skokova, 16 asistencija, i tako prestigao Lebrona Džejmsa na večnoj listi NBA lige po ovoj statističkoj kategoriji. Sada je četvrti sa 123 u regularnoj sezoni, a Medžik Džonsom mu beži za 15. 

Ipak, prosek je još nerealniji. Na poslednja tri meča, Jokić ubacuje 27,3 poena, 16,7 skokova i 15 asistencija sa 68,6% iz igre. Takođe, ako imamo u vidu da mu se često odbrana prebacivala kao najslabiji deo igre, moramo naglasiti da u pomenutom periodu beleži čak 2,3 ukradene lopte po meču!

 

 

Ukoliko nastavi ovao, teško da će iko moći da mu se suprotstavi u trci za naslov MVP najjače lige planete, a njegov Denver definitvno je prvi favorit za odbranu šampionskog prstena. Novi uspeh bi samo učvrstio istorijsko nasleđe gorostasnog Somborca. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading