JOKIĆ NASTAVLJA DA RUŠI REKORDE! Samo je Somborac uspeo OVO da URADI!

Autor:

Sport

02.02.2024

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško da će njegovo dostignuće biti nadmašeno u skorije vreme.

JOKIĆ NASTAVLJA DA RUŠI REKORDE! Samo je Somborac uspeo OVO da URADI!

Foto: Tanjug/AP

Rukovodstvo NBA se po ko zna koji put ogrešilo prema najboljem srpskom košarkašu Nikoli Jokiću, koji je jedan od najboljih igrača u najjačoj ligi na svetu.

Objavljen je, naime, spisak rezervista za Ol-star utakmicu, pa osim Jokića nijedan igrač iz Denver Nagetsa nije dobio poziv!

Ovo ne bi bila toliko uznemirujuća vest, da Nagetsi nisu aktuelni šampioni NBA lige, dok i u ovoj sezoni beleže sjajne rezultet i nalaze se na skoru od 33 pobede i 16 poraza, po čemu zauzimaju visoko 4. mesto u Zapadnoj konferenciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jokić i Džamal Marej

Ni to, ipak, nije bilo dovoljno za NBA ligu, odnosno njihove trener da se odluče i da pozovu nekog od Jokićevih saigrača za rezervistu, čime su još jednu godinu u nizu ostavili srpskog igrača kao jedinog Ol-star igrača iz ove ekipe.

Međutim, ova činjenica donosi i "pozitivnu" stranu, jer su na ovaj način pomogli Nikoli Jokiću da obara sopstveni rekord i da ga samo udvostruči, odnosno, da ga učini nedostižnim.

Preciznije, "Džoker" od dolaska u NBA ligu nije imao "ol-star" saigrača, uspeo je da osvoji NBA prsten, a tokom karijere je upisao 420 pobeda u najjačoj ligi sveta, uključujući i plej-of, što je apsolutni rekord ovog takmičenja.

 

 

S obzirom na to da ni ove sezone nema saigrača, Srbin će rekord samo uvećavati, a pitanje je dokle će dogurati, pre nego li NBA i pozove nekog iz Denvera osim njega.

Koliko je u ovoj kategoriji Jokić nadmoćan, govori i činjenica da je njegov prvi pratilac Ben Gordon, koji ima bezmalo 100 pobeda manje - on je stao na 331. Zbog toga je teško verovati da će ovaj Nikolin rekord biti oboren u skorije vreme.

Treba reći da su se čelnici najjače lige na svetu ogrešili bar o Džamala Mareja, koji ako ništa drugo, zaslužio je partijama uz srpskog asa, da se nađe među rezervistima Ol Stara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading