PARTIZAN DUPLO BOLJI OD CRVENE ZVEZDE! Evo koji je odnos u nacionalnom timu Srbije!

Autor: M. M.

Sport

21.02.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večiti rivali dali šestoricu košarkaša na raspolaganje selektoru Pešiću.

PARTIZAN DUPLO BOLJI OD CRVENE ZVEZDE! Evo koji je odnos u nacionalnom timu Srbije!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacije Srbije igraće protiv Finske i Gruzije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pojačana šestoricom igrača iz tabora večitih rivala.

Partizanovci su brojniji i ima ih šest, dok iz Crvene zvezde na raspolaganje selektoru Pešiću stigla su dvojica. Prosto, crno-belih je  trenutno duplo više među "orlovima". No, kada je nacionalni tim u pitanju, klubaštvo ne sme da postoji, o čemu je i govorio novoproklamovani kapiten iz redova Zvezde Luka Mitrović.

- Izuzetna mi je čast. Jutros sam se šokirao na treningu kad sam saznao da sam najstariji u reprezentaciji. Kao juče da je bilo kad sam bio među najmlađima. Sada sam u nekoj drugačijoj ulozi. Ništa preterano se neće menjati, nego svaki prethodni put kad sam bio tu -  rekao je Mitrović novinarima i dodao:

- Okupili smo se u malo drugačijim bojama, u drugačijoj opremi, ali s velikom motivacijom i željom, kao i svaki put kad se nađemo u reprezentaciji. Ostavljamo sve klupske stvari iza sebe, sve lepo, loše, uspešno, manje uspešno. Svi imamo jedan cilj u glavi, to su reprezentativni prozor i dve utakmice pred nama.

Podsetimo, Finci u petak stižu u Pionir u meču prvog kola G grupe (20 sati), dok će "orlovi" potom na gostovanje Gruziji 26. februara (18 časova).

- U reprezentaciji je sve u prvom planu, sve nam je obezbeđeno i svega ima što nam treba da se osećamo dobro, tako je i sada. Igranje sa saigračima i drugarima stavlja u senku sve ono što je bilo, sav umor - zaključio je Mitrović.

Zvezda i Partizan dali su još nekolicinu reprezentativaca. Mali Kalemegdan su zbog kvalifikacija privremeno napustili Rokas Gedraitis (Litvanija), Jago dos Santos (Brazil), Majk Tobi (Slovenija) i Adam Hanga (Mađarska). S druge strane, obaveze u reprezentacijama očekuju košarkaše Partizana Bruna Kabokla (Brazil), Džejlina Smita (Hrvatska) i Mateuša Ponjitku (Poljska).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading