OVO JE SFEROPULOS REKAO O ŽELJKU OBRADOVIĆU! Mnoge će ŠOKIRATI MIŠLJENJE trenera Zvezde o kolegi iz Partizana!

Autor: V. Z.

Sport

08.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef struke crveno-belih bez dlake na jeziku.

OVO JE SFEROPULOS REKAO O ŽELJKU OBRADOVIĆU! Mnoge će ŠOKIRATI MIŠLJENJE trenera Zvezde o kolegi iz Partizana!

Foto: Starsport

Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde, ruši sve stereotipe o odnosima između večitih rivala. 

Grčki stručnjak je, između ostalog, biranim rečima govorio o kolegi sa klupe Partizana - Željku Obradoviću, inače najtrofejnijem evropskom treneru. 

- Sa Željkom sam u odličnim odnosima. On je trener vrhunske klase. Svi to znaju. Obeležio je istoriju srpske košarke. Poznajemo se i pre mog dolaska ovde, poštujemo se. Ta tome se zasniva naš odnos. To je zaista važno znajući rivalstvo dva moćna kluba kao što su Zvezda i Partizan. Da, želim da ga pobedim u svakoj utakmici, osvojim titulu, ali to je samo sport i ne treba da bude nasilja. Treba da budemo civilizovani i neka bolji pobedi. Jedinog dana ćemo mi, a drugi put oni. To je lepota igre. Voleo bih da svi to tako shvate, da rivalstvo doprinosi da srpska košarka bude još bolja. Jedini druge guramo i samim tim napredujemo. Stoga, ne sumnjam da će srpska košarka nastaviti da bude u samom vrhu u Evropi i svetu. Na drugoj ste pozicicji i zaslužujete to - kaže Sferopulos.

 

Zvezda će, ako ne bude nekih senzacija, uskoro ponovo na megdan Partizanu u okviru Kupa Radivoja Koraća, za koji mnogi misle da nije preterano značajan.

- Ne slažem se. Svaki trofej je važan. Želimo da ga osvojimo. Borićemo se za titulu. Neće biti lako. Imamo tri važne utakmice, tri koraka. Svašta može da se dogodi, moguća su iznenađenja, ali trudićemo se da nas niko ne iznenadi. Fokusirani smo, idemo utakmicu po utakmicu. Prvo FMP, a posle o drugima. Trudićemo se da budemo u najboljem stanju tada, ne znam samo kako ćemo stajati sa povredama. Nadam se da ćemo imati najbolji mogući roster i boriti se za trofej - dodaje Janis.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading