OTAC UČENIKA (12) DAVIO NASTAVNIKA I BACIO GA NA ZID! Čovek ga pozvao da razgovaraju, nastao haos! UHAPŠEN!

Autor:

Vesti

08.02.2024

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija je eskalirala kada je otac pretećim tonom upozorio nastavnika da mu ne uznemirava porodicu.

OTAC UČENIKA (12) DAVIO NASTAVNIKA I BACIO GA NA ZID! Čovek ga pozvao da razgovaraju, nastao haos! UHAPŠEN!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Đaci u školskoj učionici, ilustracija

U jednoj školi u Ređo Kalabriji, na jugu Italije, došlo je do fizičkog obračuna između oca učenika i nastavnika, što je rezultiralo ozbiljnim posledicama po učitelja.

Incident se dogodio nakon što je razredni starešina pozvao oca kako bi ga obavestio o ponašanju njegovog 12-godišnjeg sina. Međutim, umesto konstruktivnog razgovora, situacija je eskalirala kada je otac pretećim tonom upozorio nastavnika da mu ne uznemirava porodicu.

Tako naelektrisan i iznerviran, otac je fizički napao nastavnika, hvatajući ga za vrat i udarajući ga o zid. Srećom, nastavnik nije pretrpeo ozbiljne povrede, ali je pozvao policiju pomoć, što je dovelo do identifikacije i hapšenja 34-godišnjeg muškarca od strane policije.


Ovaj incident nije usamljen slučaj nasilja nad obrazovnim radnicima u Italiji. Nedavno, u Tarantu, direktor Marko Čezari je bio žrtva verbalnog i fizičkog napada od strane roditelja jedne od učenica u vrtiću. Majka devojčice ga je prvo napala rečima, dok je potom i otac postao agresivan, nanoseći direktoru povrede na rukama i licu. Kao odgovor na ovaj napad, direktor je odlučio da ih tuži, pokazujući odlučnost u suočavanju sa nasiljem i zaštitu integriteta obrazovnih radnika.

Ovi incidenti ukazuju na ozbiljan problem nasilja u školama u Italiji i potrebu za adekvatnim merama kako bi se zaštitili nastavnici i osoblje obrazovnih ustanova od potencijalnih pretnji i fizičkih napada. Nadamo se da će nadležne institucije preduzeti neophodne korake kako bi se osigurala bezbednost i sigurnost u obrazovnim ustanovama širom zemlje.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading