AKO NE ZADRŽE SRPSKE TIMOVE PROTESTOVAĆU! POZNATI PLEJMEJKERI STALI UZ VEČITE: Zvezda i Partizan MORAJU da igraju EVROLIGU!

Autor:

Sport

31.01.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada će i Evroliga to shvatiti?

AKO NE ZADRŽE SRPSKE TIMOVE PROTESTOVAĆU! POZNATI PLEJMEJKERI STALI UZ VEČITE: Zvezda i Partizan MORAJU da igraju EVROLIGU!

Foto: Starsport, Wikipedia

Ponovo su neki od najpoznatijih igrača Evrope iskazali da dele mišljenje većine - večiti moraju igrati elitu.

Crvena zvezda je sinoć ubedljivo savladala Valensiju kod kuće sa 82-64, a na terenu se u redovima gostujućeg kluba nalazio čovek koji je u medijima mnoštvo puta prikazan kao već završeno pojačanje oba večita.

Kevin Pengos je stigao u Španiju nakon poluuspešne epizode u Milanu, a sinoć nije uspeo da pomogne klubu u duelu protiv tima sa Malog Kalemegdana. U intervjuu za "Meridian sport" otkrio je da misli da bi za Zvezdu i Partizan moralo da bude mesta u Evroligi.

- Iskreno, nisam najsigurniji kako funkcioniše sve to. Ono što mogu da kažem je da mi se dopada struktura Evrolige. Što se tiče srpskih timova, mislim da oba tima i više nego zaslužuju da imaju licencu, zbog neverovatne atmosfere, kao i činjenice da su veoma konkurentni. Videćemo šta će se desiti u budućnosti. Ko zna, možda se proširi Evroliga u budućnosti, zaključio je Pengos.

Istog dana podigao je glas i sadašnji košarkaš turske Karšijake, Erik Mekalum. On je u podkestu kod poznatog litvanskog novinara Donatasa Urbonasa bio još jasniji po pitanju večitih u eliti.

- Ako nastave sa Asvelom i Albom, a ne zadrže oba srpska tima – protestvovaću. Ukinuću pretplatu na utakmice Evrolige. Odvratno! Pričamo o visokom kvalitetu košarke, uz sjajne navijače, istoriju, tradiciju… Ako Evroliga želi da raste, mora da čuva najbolje ekipe, pare, one koje nude najbolji košarkaški produkt. Možda se to nekima ne sviđa, ali ako si uvek na dnu – ne zaslužuješ da igraš Evroligu. Nisam nikada ni igrao u Srbiji, ali volim dobru košarku, jasan je Mekalum. 

Nekadašnji igrač Galatasaraja, Uniksa, Himkija, Anadolu Efesa i mnogih drugih klubova je, kao i mi, ubeđen da Zvezda i Partizan moraju igrati najbolje evropsko košarkaško takmičenje. Izgleda da svi u Evropi to vide - svi, osim same Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading