VEČITI VEČERAS PRED BITNIM IZAZOVIMA U EVROLIGI: Evo GDE GLEDATI Partizan i Zvezdu Meridianbet!

Autor:

Sport

09.01.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važne utakmice za oba tima.

VEČITI VEČERAS PRED BITNIM IZAZOVIMA U EVROLIGI: Evo GDE GLEDATI Partizan i Zvezdu Meridianbet!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Meridianbet večeras igraju vrlo važne mečeve 20. kola Evrolige u borbi za TOP8.

Čini se da više "gori" crveno-belima koji su u Francuskoj pod imperativom pobede protiv "fenjeraša" Asvela. U rotaciji tima sa Malog Kalemegdana biće i Jago i Mitrović, ali i Teodosić za kog se mislilo da će verovatno biti primoran da odsustvuje.

Izabranici Janisa Sferopulosa trijumfovali su u prošlom kolu Evrolige nad Partizanom, ali su za vikend poraženi u regionalnoj ligi od Cedevita Olimpije. 

Upravo je grčki strateg govorio pred novi izazov u Evropi. Asvel je smenio Poceka pre nekoliko dana, ali Sferopulos baš zbog toga poziva na oprez.

Igramo protiv ekipe koja je promenila trenera, nisu imali obaveze u domaćem prvenstvu pa su imali više vremena da pripreme utakmicu. Očekujem da vidimo neke nove stvari od njih na terenu i u napadu i odbrani. Moramo da “pročitamo” i reagujemo na novitete u njihovoj igri tokom meča. Istovremeno znamo da nisu imali previše vremena za promene, znamo kako igraju, od koga preti opasnost i biće važno ispravno reagovati u odbrani - rekao je Sferopulos pa dodao:

S druge strane što se tiče našeg napada moramo da reagujemo i pronađemo rešenje za sve “probleme” koje će pokušati da stave pred nas - rekao je Grk.

Meč između crveno-belih i Asvela počinje večeras u 20:30 časova.

Republika

Foto: Starsport

Bolomboj i Panter na večitom derbiju

Sa druge strane, Partizan posle poraza od večitog rivala traži povratak na pobedničke staze protiv Fenerbahčea večeras od 18:30.

Crno-beli su imali dobru uvertiru za ovaj meč, pošto su pobedili Krku u AdmiralBet ABA ligi, ali s obzirom na to da idu na noge zahuktaloj četi Šarunasa Jasikevičijusa, trebaće im mnogo više od toga.

Zek Ledej se vraća u ekipu posle povrede zbog koje je propustio večiti derbi. Odustvo krilnog centra se i te kako osetilo u duelu sa Crvenom zvezdom Meridianbet, ali deluje da će biti spreman da pomogne timu u narednom izazovu u Evroligi protiv Fenerbahčea. 

Željko Obradović je rekao da su igrači imali prvi ozbiljniji trening posle dugo vremena gde su probali promene nešto kako se prošlo kolo ne bi ponovilo.

- Duplo kolo Evrolige je bilo prošle nedelje i videli smo Fenerbahče sa dve različite slike. Naravno da ćemo morati da se pripremimo za ovaj Fenerbahče koji je igrao fenomenalnu utakmicu protiv Makabija. Mnogo kvaliteta u tom timu ima. Šarunas se vratio, mnoge stvari promenio, to je evidentno. Igrači su ti koji su ostali i imaju individualne kvalitete, ali pretočene u timsku igru. To je veoma zahtevna utakmica za nas, veoma teška. I ovde u Beogradu je bila teška utakmica protiv Fenerbahčea. Juče smo imali prvi ozbiljniji trening posle dugo vremena gde smo probali da uradimo nešto pametno kako bi eventualno izgledali bolje nego što smo izgledali na poslednjoj utakmici u Evroligi, poručio je trener crno-belih.

 

Obe utakmice možete pratiti uživo na kanalu Sport klub 1, kao i na lajv-blogu našeg portala Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading