KATASTROFA ZA PARTIZAN! Sezona je već završena? Grobarski snovi padaju u vodu...

Autor: P. Z.

Sport

06.02.2024

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz od Splita nije najgora stvar za crno-bele.

KATASTROFA ZA PARTIZAN! Sezona je već završena? Grobarski snovi padaju u vodu...

Foto: Starsport

Željko Obradović sa Partizanovim strancima

Košarkaši Partizana doživeli su u ponedeljak uveče šokantan poraz od Splita u Areni, ali to nije ono što najviše treba da brine upravu, stručni štab, igrače i navijače kluba iz Humske.

Ono što crno-belima nikako ne ide u prilog, a desilo se u 19. kolu AdmiralBet ABA lige je i to što je neuspeh doživela i Crvena zvezda, koja je izgubila od Budućnosti u Podgorici.

Osim toga što je "parni valjak" sada iza Budućnosti na tabeli, ishodi ta dva meča su po još jednom osnovu maltene katastrofalni za crno-bele.

Republika

Foto: Starsport

Tuga u crno-belom taboru

Naime, beogradski večiti rivali su prethodni put u istom kolu regionalnog takmičenja poraženi u sezoni 2020/21. Bilo je to deveto kolo, a Partizan je izgubio od Mornara u Baru, dok je od Zvezde i tada bolja bila Budućnost, samo u Beogradu.

Sezonu ranije, oba večita rivala su izgubila u drugom kolu, kada su crno-beli poraženi od Primorske u gostima, a crveno-beli još jednom kod kuće od Budućnosti.

Pre toga, porazi najvećih srpskih klubova u istom kolu AdmiralBet ABA lige desili su se u sezoni 2015/16. Tada je takva situacija bila u čak četiri navrata.

To su jedine situacije u poslednjih deset godina da su večiti doživeli poraze u istom kolu na Jadranu, a za te tri sezone zajednička je samo jedna stvar - Partizan nije bio šampion! U sezonama 2015/16 i 2020/21 je pehar podizala Crvena zvezda, dok je sezona 2019/20 prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Dakle, ukoliko se istorija ove godine ponavlja, Partizan neće uspeti da odbrani titulu prvaka AdmiralBet ABA lige, dok Crvena zvezda ima 67 odsto šanse da pokori region.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Rade

06.02.2024 17:32

Koji ste vi paceri u analizi. Pravite statistiku na 2 ili 3 broja - slucaja. Statistika je igra velikih brojki. Pre desetak dana ste zakljucili da je CZ bolja od Partizana u tome da su Zvezdini kosarkasi koji su Srbi dali 85% Zvezdinih koseva u poslednjoj utakmici. Kod Partizana situacija obrnuta u korist stranaca. Pogledajte za CZ situaciju danas. Jedini realni komentari su u listu Danas. Procitajte ih i naucite nesto.