OVO ZANIMA NAVIJAČE ZVEZDE I PARTIZANA! Poznato da li će Dubai IGRATI u Evroligi naredne sezone!

Autor:

Sport

05.02.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo se pričalo o ulasku ekipe sa Bliskog istoka u najjače evropsko klupsko takmičenje.

OVO ZANIMA NAVIJAČE ZVEZDE I PARTIZANA! Poznato da li će Dubai IGRATI u Evroligi naredne sezone!

Foto: Shutterstock, wikipedia

Uprkos činjenici da se mesecima spekulisalo o učešću Dubaija u Evroligi, sada je sve manje izvesno da će klub iz Emirata ući u elitu, a razlog leži u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi.

Naime, kako prenosi grčki portal "SPORT24", Dubai neće nastupati u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta zbog toga što su čelnici regionalnog takmičenja odlučili da ne prime u svoje takmičenje tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Upravo je učešće u AdmiralBet ABA ligi bio uslov da Evroliga prihvati Dubai u svoju organizaciju, ali pošto regionalno takmičenje nije pronašlo dogorovor sa klubom iz Azije, tim sa drugog kontinenta neće biti među evropskom elitom.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Sve je odloženo za sezonu 2025/2026.

Ova vest će sigurno obradovati navijače Crvene zvezde i Partizana čije je učešće u novoj sezoni bilo dovedeno u pitanje, ulaskom Dubaija u Evroligu.

Razlog tome je što večiti rivali nisu dobili A licence i svaki ulazak neke nove ekipe, dovodi u pitanje njihov ostanak u eliti.

Zanimljivo da, dok je trajala neizvesnost da li će Dubai ući u najjače evropsko takmičenje, kao kandidat za njihovog trenera pominjao se aktuelni selektor srpskih košarkaša Svetislav Pešić.

Tako će klub iz Emirata morati još da sačeka, bar do naredne sezone, ukoliko mu tada čelnici regionalnog takmičenja "progledaju" kroz prste i uključe ga u takmičenje AdmiralBet ABA lige, što bi im bila ulazna karta za Evroligu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading