POSLE BRUKE VEČITIH NASTALA POMETNJA NA TABELI! Zvezda se i drži, ali Partizanov NEUSPEH PAKLENO BOLI! Ko je NA DOBITKU?

Autor:

Sport

05.02.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je trenutno stanje u šampionatu Jadrana.

POSLE BRUKE VEČITIH NASTALA POMETNJA NA TABELI! Zvezda se i drži, ali Partizanov NEUSPEH PAKLENO BOLI! Ko je NA DOBITKU?

Foto: Starsport

Večiti rivali danas su doživeli dva veoma neprijatna iznenađenja u okviru 19. kola AdmiralBet ABA lige. Košarkaši Crvene zvezde poraženi u su ubedljivo od Budućnosti u Podgorici rezultatom 84:62, dok je Partizan ostao "kratkih rukava" protiv Splita u Areni rezultatom 67:74. 

Iako su obe ekipe bile favorizovane, deluje da je umor odigrao mnogo veću ulogu nego što je to bilo očekivano. Crno-beli su na kraju očajnički pokušavali da uhvate priključak, ali su samo uspeli da "ublaže" poraz, koji je mogao biti mnogo ubedljiviji.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Zek Ledej na meču sa Splitom

Ipak, vreme leti dalje, a kroz njega se i sve meja. Sada je na tabeli došlo do velikih pomeranja. 

Prva pozicija ostaje u vlasništvu kluba sa Malog Kalemegdana, s obzirom da im je ovo tek treći poraz u sezoni. Ipak, sada će prvi pratilac biti drugačiji. 

Foto: AdmiralBet ABA liga/Buducnost Voli/Filip Roganovic

Jago Dos Santos

Budućnost je sada preuzela drugo mesto od Partizana, te na 19 utakmica imaju pet poraza. Zaslužili su ovo izabranici Andreja Žakelja, kako zbog deklasiranja evroligaša u Morači, tako i zbog dobrih partija koje pružaju u kontinuitetu. 

Najveći gubitnik ove večeri je Partizan. Crno-beli pali su na treće mesto i ubeležili su čak šesti poraz ove sezone. Za jedom aktivnog učesnika u borbi za plej-of Evrolige, ovo je nedopustivo. Sada bi pre trebali da brinu o tome kako će sustići Budućnost, s obzirom da im preostaje još jedan susret sa Podgoričanima na kome nema mesta za kiks, ali i o Cedevita Olimpiji. Slovenci dišu Željku i ekipi za vratom, a imaju izjednačen skor. 

Prva izvan velike četvorke AdmiralBet ABA lige je Igokea sa 13 trijumfa, a odmah zatim slede Zadar sa deset i Split sa devet pobeda. 

Na začelju se nalazi Mornar sa samo tri uspeha, a iznad je Krka sa jednim više. Trenutno poslednjeplasirani igra sa Cibonom, tako da bi stanje u borbi za opstanak moglo da se promeni do kraja dana. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading