MEGASENZACIJA! Hrvati OČITALI bukvicu evroligašu! Split OPALIO Partizanu ŽESTOK šamar! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.02.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana poraženi su od Splita rezultatom 67:74 (19:17, 11:27, 15:15, 22:15) u 19. kolu AdmiralBet ABA lige.

MEGASENZACIJA! Hrvati OČITALI bukvicu evroligašu! Split OPALIO Partizanu ŽESTOK šamar! (VIDEO)

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nezapamćenu bruku doživeli su igrači Partizana, koji su i šesti put u sezoni napustili parket pognutih glava, čime su propustili priliku da iskoriste kiks večitog rivala Crvene zvezde i približe im se na tabeli regionalnog takmičenja.

Ujedno, "parni valjak" je doveo u pitanje osvajanje i druge pozicije, obzirom da je Cedevita Olimpija slavila u 19. rundi i sada je na istom skoru, ali uz bolji međusobni skor.

Crno-beli su očajno ušli u meč, što je Split iskoristio i već u prvoj deonici pokazao zube šampionu, ne dozvolivši mu da se rezultatski odlepi.

 

 

Već u drugom kvartalu usledilo je potpuno „pomračenje“ kluba iz Humske, nisu ličili na evroligašku ekipu i tim koji je prošle sezone pokorio Jadran, pa je hrvatska ekipa trojkama Perkovića i Kučića prvi put „pobegla“ na osetniju prednost (26:30).

PARTIZAN - SPLIT 67:74 (19:17, 11:27, 15:15, 22:15)

DVORANA: Arena. Sudije: Milan Nedović, Tomislav Stapić, Nermin Nikšić.

PARTIZAN: Smit 4, Vukčević, Ledej 6, Avramović 8, Koprivica 4, Smailagić 4, Jaramaz 4, Naneli 10, Anđušić 6, Ponitka 8, Kaminski 8, Kaboklo 5.

SPLIT: Funderburk 7, Petković 9, Šorter 18, Saliven 15, Kalajdžić 4, Tišma 2, Runjić 5, Kučić 6, Vuko8, Perkušić, Dubravčić.

 

Standings provided by Sofascore

 

Za raspoloženog Luisa Salivena Obradovićeva četa nije imala rešenje, pa je iskusni 31-godišnji Amerikanac još do poluvremena ubacio u koš crno-belih 13 poena. Dovoljno za šokantno vođstvo Splita na poluvremenu od 14 razlike – 30:44!

Koliko ništa nije funkcionisalo u timu Partizana, svedoči podatak da je Split tokom treće četvrtine otišao na maksimalnih 20 poena više (35:55)!

Republika

Foto: Admiralbet ABA liga/Dragana Stjepanović

Bruno Kaboklo i Mate Kalajdžić

Uspeli su donekle da smanje zaostatak i u poslednjih 10 minuta uđu igrači Partizana s „podnošljivih“ 14 poena manje od rivala (45:59).

U poslednjoj četvrtini spustili su crno-beli na samo devet koševa minusa, međutim, Split je odbio i ovaj napad. Usledila je potom serija Hrvata i odlazak na 15 poena viška (52:67), što se ispostavilo nedostižnim za crno-bele.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šenon Šorter sa 18 poena, dok je Saliven postigao tri manje, ali čak 13 u prvom poluvremenu. U nastavku su ga crno-beli ukrotili i samo je ubacio dva poena.

Kod Partizana izdvojio se Džejms Naneli sa 10 poena, niko od ostalih igrača u crno-belim dresovima nije bio dvocifren, što se odavno ne pamti na utakmici evroligaša iz Humske!

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

ČETVRTA ČETVRTINA

Partizan je u poslednjoj četvrtini uspeo da spusti vođstvo Splita na jednocifren minus 52:61, nakon dužeg vremena, ali su Vuko i Runjić ubrzo vratili osetniju prednost na stranu gostiju serijom 0:6 i stekli nedostižnih 15 razlike (52:67).

Bio je to kraj nadanja domaćih da mogu do preokreta, pa su do kraja samo ublažili šesti poraz u sezoni.

TREĆA ČETVRTINA - 45:59

 

 

Raspala se igra crno-belih u trećoj četvrtini, što su Splićani iskoristili i do nogu potukli izabranike Željka Obradovića.

Išlo je vođstvo hrvatske ekipe i na maksimalnih 20 poena razike (35:55), ali su serijom 7:0 igrači Partizana uspeli da se približe i smanje ogroman zaostatak.

Ipak, Hrvati su zadržali visoku prednost i u poslednjih 10 minuta ulaze sa 14 koševa viška od apsolutnog favorita.

PRVO POLUVREME

Najefikasniji u Partizanu je Aleksa Avramović sa pet poena i to svedoči koliko su crno-beli loše igrali, da nijedan igrač nije prešao pomenuti broj koševa.

Foto: Admiralbet ABA liga/Dragana Stjepanović

Alen Smailagić u prodoru

Završeno je prvo poluvreme. Kod Splićana blista Luis Saliven koji je već ubacio 13 poena.

DRUGA ČETVRTINA - 11:27

 

 

Verovali ili ne, Partizan gubi od Splita na poluvremenu 14 razlike - 30:44!

Nije odustajao Split od svoje igre, pa je postepeno pogađao sa svih strana i u 18. minutu došao do tada najvećih +8 i vođstva 30:38, pa je Obradović reagovao tajm-autom.

Ni to nije pomoglo braniocu titule, koji je primio novu trojku, kojom je Split otišao na prvo dvocifreno vođstvo i šokantnih 14 poena viška (30:44).

Malo ko je očekivao takav rasplet u Areni, pa će izabranici najtrofejnijeg evropskog stručnjaka biti na velikim iskušenjima u nastavku utakmice.

PRVA ČETVRTINA - 19:17

 

 

Iznenađujuće dobar otpor pružio je Split na početku utakmice, loš start Partizana iskoristili su gosti i preko Šenona Šortera poveli u uvodnim minutama meča 3:6.

Usledio je tajm-aut Obradovića, posle kojeg su crno-beli zaigrali angažovanije i serijom 4:0 preokrenuli situaciju u svoju korist. Posle toga su preuzeli rezultatsku kontrolu i na kraju uvodne deonice imali vođstvo koševima Balše Koprivice 19:17.

Počela je utakmica!

PRE UTAKMICE

 

 

18.55 - U odsustvu kapitena Kevina Pantera, vođa crno-belih biće Danilo Anđušić.

18.46 - Još 15 minuta ostalo je do početka meča.

18.38 - Partizan će u ovom duelu biti lišen pomoći Pi Džej Doužera, Kevina Pantera i od ranije odsutnog Uroša Trifunovića, kome je pozlilo tokom puta za Bolonju.

18.30 Podsetimo se šta su treneri obe ekipe rekli pred utakmicu. 

Željko Obradović

Posle Evrolige očekuje nas Split, ekipa koja igra i izgleda mnogo bolje nego u prvom delu, konsolidovali su se i imaju dobre rezultate. Uz poštovanje prema njima, da nastavimo da igramo kao što smo veliki deo utakmice u Bolonji igrali i da koncentracija bude na najvećem mogućem nivou.

Slaven Rimac

Verujem da ćemo biti motivisani i prikazati sebe u kvalitetnom izdanju. Čeka nas dug put, ali igraćemo pred punim tribinama, protiv nekih od najboljih igrača u Evropi i igrači će dati sve od sebe. U Beogradu nas čeka teška utakmica. Znamo da su i oni umorni, igraju utakmicu Evrolige, i mi smo u stalnom ritmu utakmica i putovanja. Daćemo sve od sebe i poginuti na terenu.

UVOD

Posle poraza u Bolonji od Virtusa, u okviru 25. kola Evrolige, crno-beli dočekuju hrvatskog predstavnika i važe za apsolutnog favorita.

Crno-beli su u prethodnoj rundi regionalnog takmičenja poraženi u večitom derbiju od Crvene zvezde 86:88, što im je bio peti neuspeh u sezoni, čime su ozbiljno ugrozili osvajanje druge pozicije, koju je pobedom u Čačku nad Borcem preuzela Cedevita Olimpija.

Partizan već u četvrtak dočekuje Bajern iz Minhena, u 26. rundi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, tako da će im meč sa Splićanima poslužiti kao generalna proba pred daleko važniji okršaj s bundesligašem, zbog borbe za plasman u plej-in Evrolige.

18.00 - Dobro veče i dobrodošli na lajv blog utakmice Partizan-Split na portalu Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading