VEČITI SVE DALJE OD PLEJ-OFA: Evo KOLIKE su šanse Zvezde i Partizana da odu u NOKAUT fazu nakon PORAZA!

Autor:

Sport

02.02.2024

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško veče za navijače u Srbiji.

VEČITI SVE DALJE OD PLEJ-OFA: Evo KOLIKE su šanse Zvezde i Partizana da odu u NOKAUT fazu nakon PORAZA!

Foto: Starsport

Luka Mitrović i Alen Smailagić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na domaćem terenu od Barselone u 25. kolu Evrolige rezultatom 85:76 (17:18, 15:27, 19:19, 25:21), dok su igrači Partizana u mnogo neizvesnijem meču u Bolonji takođe izgubili od Virtusa sa 88:84 (19:19, 16:12, 27:27, 24:26)

Nisu imali igrači Zvezde odgovora na raspucanu Barsu. Stekli su prednost u drugoj deonici Katalonci koju nisu ispuštali sve do samog kraja, a užasan šut za tri (6/27) koštao je izabranike Janisa Sferopulosa, jer taman kada bi se navijači podigli, usledio bi promašaj, uglavnom sa distance. Crveno-beli su se u poslednjoj četvrtini "vrteli" oko jednocifrenog minusa, na koji su konačno došli tek dva i po minuta pre kraja, što je bilo prekasno. 

Igrači Partizana imali su daleko veće šanse da dođu do vrlo bitnog "brejka" u Evroligi, ali su posustali u finišu duela. Imali su crno-beli dva poena prednosti u poslednjem minutu, ali je iskočio Lundberg sa neverovatnom trojkom, a potom je ključnu grešku napravio Doužer pri uvođenju lopte u igru, kojom je omogućio zakucavanje Abasu i maltene potvrdu pobede.

Ovim porazima dva srpska tima su značajno sebi otežala put do nokaut faze u Evropi, s obzirom na to da i dalje mnogo veće šanse da se tamo nađu imaju igrači Željka Obradovića koji se nalaze na 11. mestu sa učinkom 12-13, dok je četa Janisa Sferopulosa pozicionirana mesto niže, ali sa dve pobede manje.

Svetski bukmejkeri su dodatno umanjili šanse večitima za odlazak u Top 8 fazu takmičenja i kvota da će se to dogoditi posle novog poraza Zvezde iznosi 7,00.

Izraženo u procentima, crveno-beli imaju svega 14,2% šanse da dođu do Top 8 faze.

Kada je u pitanju Partizan, bukmejkeri daju kvotu od 2,60 da će se Partizan naći u Top 8 fazi takmičenja.

Prevedeno u procente, crno-beli sada imaju 37% šanse da se nađu među osam najboljih timova i samim tim u razigravanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading