PARTIZANOVA "TRAGEDIJA" U BOLONJI: Crno-beli ISPUSTILI POBEDU protiv Virtusa!

Autor:

Sport

02.02.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolno ispušten trijumf..

PARTIZANOVA "TRAGEDIJA" U BOLONJI: Crno-beli ISPUSTILI POBEDU protiv Virtusa!

Foto: twitter.com/KK Partizan

VIRTUS - PARTIZAN      88:84

(19:19, 16:12, 27:27, 26:26)

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Virtusu u Bolonji rezultatom 88:84 u 25. kolu Evrolige.

Još jedan meč crno-belih gde su svojim navijačima priredili emotivni rolekoster. 

Sjajno su ušli izabranici Željka Obradovića u utakmicu, Smit je vezao pet poena, pridružio mu se Avramović, a prednost je iznosila 10:5.

Virtus je preuzeo kontrolu nad mečom, Belineli je pogađao u serijama, a na poluvreme se otišlo prednošću domaćina 35:31.

Treća deonica donela je još bolju igru Virtusa, pogađali su iz svih pozicija, a raspoložen je bio Ife Lundberg. Izabranici Ifea Lundberga otišli su na maksimalnih +10 51:41.

Partizanov preokret kreće krajem treće deonice i fenomanelnom rolom Džejmsa Nanelija, koji je pogađao u serijama.

Crno-beli su potpuno preokrenuli duel, Panter, Naneli, Doužer doneli su crno belima + 6 na 2 min do kraja, a onda potop.

Kordnije krade loptu iz auta, Lundberg pogađa bitnu trojku preko Smailagića. Partizan gubi loptu iz auta na 5 sekundi do kraja, Abas zakucava i donosi pobedu svom timu.

Pogodio je Panter nemoguću trojku, potom je fauliran Belineli koji je bio precizan sa penala i to je bio definitivan kraj.

Najefikasniji kod Partizana bio je Panter sa 22 poena, 18 je dodao Naneli, a 16 Avramović.

Kod Virtusa po 20 poena Lundberga i Belinelija

Crno-beli su ovak sa dva poraza završili duplo kolo Evrolige i sada sa skorom 12-13 zauzimaju jedanaesto mesto Evrolige.

Virtus je s druge strane ostvario 16. trijumf i uz 9 poraza su treći u elitnom takmičenju.

 

40. minut - Jedva je Partizan izveo loptu, pritisak Virtusa po celom terenu, Danston faulira Smailagića koji ide na liniju penala. Alen pogađa oba. Trojka Lundberga preko Smailagića. Abas je fauliran, pogađa oba penala. Tajm aut Željko Obradović. Doužer baca loptu u ruke Abasu, koji zakucava. Panter pogađa trojku. Ostala je sekunda do kraja. Fauliran je Belineli, pogađa oba bacanja.

39. minut - Kordinije krade loptu i poentira, a onda i zakucavanje Balše Koprivice. Opet poentira Kordinije

38. minut - Lundberg pogađa iz prodora. Potom i krade loptu, ali na sreću promašuje trojku. Fauliran je Balšaa Koprivica. Svaki naredni prekršaj Virtusa biće slobodna bacanja za Partizan. Kordinije poentira iz reketa. Tajm-aut Partizan.

37. minut - Fauliran je Danston i ide na liniju penala. Promašuje prvo, pogađa drugo. Kakav pogodak Doužera na isteku napada. Crno-beli  odlični u poslednjoj deonici

36. minut - Naneli pogađa novu trojku. Kakav meč gledamo u Bolonji. Odbranio se Partizan, a onda i poeni Nanelija uz faul Šengleije. Četvrta lična i za Toka. Naneli precizan sa penala.

35. minut - Aleksa Avramović prolazi kao brzi voz i poentira za dva. Opet neopreznost crno-belih, Lundberg poentira iz auta uz faul Pantera. Pogađa i dodatno bacanje. roblem je četvrta lična greška Pantera.

34. minut - Naneeli za tri, Partizan vodi! Odgovara Lundberg trojkom.

33. minut - Naneli je fauliran pri šutu i ide na liniju penala. Pogađa Džejms oba slobodna bacanja. Kakva rampa Balše Koprivice, vratio je Danstona u jaslice! 

32. minut - Belineli promašuje tešku trojku, Danston popravlja promašaj.

31. minut - Doužer pogađa na isteku napada. Poeni Kevina Pantera, nerešeno je. Tajm-aut Banki

Kraj treće četvrtine

30. minut - Kevin Panter pogađa trojku uz faul! Precizan je i sa linije penala bek crno-belih. Poeni Alekse Avramovića uz faul Džordana Mikija. Kakav finiš treće deonice za Partizan. Aleksa promašuje dodatno bacanje

29. minut - Pogađa Doužer sa poludistance. Neverovatno jeftin koš primili su crno-beli iz auta na sekund do kraja napada. Lundberg je poentirao. Panter je fauliran na drugoj strani, pogađa oba. Fenomenalna rampa Smailagića nad Pajolom, ali su sudije videle faul. Tehnička zbog prigovora igračima Partizana. 

28. minut - Fauliran je Heket pri šutu za dva i ide na liniju penala. Precizan oba puta 

27. minut - Poeni Džejlina Smita nakon ukradene lopte.

26. minut - Nova trojka Belinelija, rafali iskusnog Italijana. Tajm-aut. Faul Nanelija, dva slobodna bacanja za Kordinijea. Precizan oba puta. Smailagić zakucava na drugoj strani

25. minut - Zakucavanje Danstona, nastavlja se serija Virtusa. Trojka Kevina Panter, jako važan koš za Partizan.

24. minut - Zakucavanje Šengleije nakon promašaja Belinelija. Najveća prednsot Virtusa.

23.minut - Prodor Alekse Avramovića, postiže poene uz faul. Precizan i sa linije penala. Belineli odgovara trojkom  uz faul. Kaminski zakucava, a onda nova trojka Belinelija.

22. minut - Poeni Šengelije, a onda i trojka Alekse Avramovića.

21. minut - Trojka Kordinijea za start drugog poluvremena. Alen Smailagić MONSTRUOZNO zakucava na drugoj strani

POLUVREME

 

 

20. minut - Fauliran je Kordinije i ide na liniju penala. Precizan je Francuz jednom. Nesporazum Doužera i Kaminskog, Virtus će imati poslednji napad u prvom poluvremenu. Heket pogađa za dva

19. minut - Faul u napadu Šengelije nad Smailagićem. Partizan igra fantastičnu odbranu, ali ne materijalizuju to u napadu. 

18. minut - Žestok faul Avudua Abasa nad Frenkom Kaminskim. Udario je u lice košarkaša Partizana. Sudije su proverile da li je faul bio nesportski, ostalo se pri prvobitnoj odluci, a centar crno-belih će svakako na liniju penala. Promašio je oba. Doužer precizan iz prodora. Dobra odbrana Paritzana, a onda i denomenalan potez Koprivice koji poentira za dva.

Republika

Foto: twitter.com/KK Partizan

Alen Smailagić i Brajan Danston

 

17. minut - Trojka Toka Šengelije. Tajm-aut Željko Obradović

16. minut - Šengelija je fauliran, ide na liniju penala i pogađa jedno od dva.

14. minut - Naneli poentira iz kontre. Zasluge idu Doužeru koji je "ukrao" čistu loptu Lundbergu. Panter poentira iz kontre. Tajm-aut Banki

13. minut - Ife Lundberg poentira u kontri. Doužer odgovara prvim svojim poenima na utakmici. Abas pogađa trojku

12. minut - Novi poeni Mikija, lako zakucavanje. Panter promašuje trojku na drugoj strani. 

11. minut - Drugu deonicu otvara Džordan Miki poenima za dva. Odgovara Panter prodorom.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Naneeli za tri poena, treća trojka za crno-bele. Lundberg pogađa uz faul Kabokla na 0.9 sekundi do kraja prve deonice. Promašio je dodatno bacanje.

9. minut - Serija Virtusa 7:2, raspucao se Belineli, a Željko Obradović reaguje minutom odmora.

8. minut - Ajzeja Kordinije pravi faul nad Kevinom Panterom koji ide na liniju penala. Pogađa kapiten Partizana oba puta.

7. minut - Kakav pogodak Kevina Pantera za dva na isteku napada.

5. minut - Razmenili su po trojku Smit i Belineli, odličan meč na početku.

3. minut -  Sve poene do sada postigao je Partizanov Amerikanac koji igra za reprezentaciju Hrvatske.


2. minut - Partizan je prvi poveo pogotkom Džejlina Smita

Sa zvukom sirene prvi napad iskoristio je Džejlin Smit pogodivši poludistancu iz naskoka.

Na drugoj strani, iz drugog napada odgovorio je Marko Belineli.

Počela je utakmica

Grobari prave feštu na ulicama Bolonje, pevaju i vesele se, a pridružio im se i predsednik crno-belih Ostoja Mijailović koji je platio pivo.

 

 

Evroliga najavila duel crno-belih 

 

 

PRE MEČA

Košarkaši Partizana gostuju Virtusu u Bolonji u okviru 25. kola Evrolige u Bolonji od 20.30 časova.

 

 

Obe ekipe u ovaj meč ulaze nakon poraza u prethodnom kolu elitnog takmičenja.

Partizan je poražen u Kneževini od Monaka rezultatom  85:70, dok je Virtus ponižen u Barseloni rezultatom 84:75.

Virtus se nalazi na petoj poziciji Evrolige sa skorom 15-9, dok je Partizan na poziciji 11 uz skor 12-12.

Partizan će biti oslabljen neigranjem Uroša Trifunovića kome je pozlilo na letu Nica-Bolonja i neće biti na raspolaganju Željku Obradoviću.

Luka Banki će imati na raspolaganju Tornikea Šengeliju koji se oporavio od povrede, a u sastavu će biti i ognjen Dobrić koji je takođe odsustvoao neko vreme zbog povrede.

Prvi meč odigran u Beogradu pripao je Virtusu koji je slavio rezultatom 77:75.

Željko Obradović

- Probaćemo da odigramo na boljem nivou nego što je to bilo protiv Monaka. Pre svega mislim na zagrađivanje koša, jer je Monako dao veliki broj koševa posle ofanzivnih skokova, odnos osvojenih lopti bio je katastrofalan. Na ovom nivou Evrolige, kada vam protivnik uzme 20 lopti više, onda bi to prevedeno na košarkaški jezik trebalo da znači da je lako dobijena utakmica, što je i bilo. Na taj veliki i ogroman broj poseda koji su oni imali više od nas, razlika je bila još i pristojna. To su neke stvari na koje moramo da utičemo, uz veliki respekt prema Virtusu koji igra veoma dobro i odigrao je vrlo dobru utakmicu u Beogradu gde su nas pobedili - rekao je trener Partizana

Luka Banki

- Ulazimo u utakmicu u svetlu ubedljivog poraza od Barselone, želimo da se iskupimo za taj neuspeh. Znamo da nas čeka odlučan protivnik, koji će na teren poslati sve resurse koje ima. U završnom delu regularnog toka sezone, svaka utakmica ima specifičnu težinu - rekao je trener Virtusa

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading