ZVEZDA MERIDIANBET POKORILA MILANO! Rokas, Bolomboj i Teo razbili "manekene"!

Autor:

Sport

11.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U meču 21. kola Evrolige bilo je 76:62 za goste iz Beograda!

ZVEZDA MERIDIANBET POKORILA MILANO! Rokas, Bolomboj i Teo razbili "manekene"!

Foto: Profimedia

Bravo, Zvezdo! Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ostvarili su veliki pobedu u Milanu, pošto su okviru 21. kola Evrolige savladali domaći Armani rezultatom 76:62!
Na kraju, ubedljiv trijumf crveno-belih koji su došli do devetog trijumfa u eliti, koliko ima i italijanski predstavnik. Tim sa Kališa, dakle, ostaje u trci za plasman u doigravanje u Evroligi, nakon polovičnog učinka u duplom kolu. Podsetimo, Sferopulosov tim je nedavno poražen od Asvela u gostima.
Ipak, protiv Armanija su crveno-beli bili daleko bolja ekipa i apsolutno zasluženo slavili, nanevši Italijanima prvi poraz nakon šest vezanih trijumfa. Heroj pobede Zvezde Meridianbet bio je najefikasniji akter meča Rokas Gedraitis sa 22 poena (šest skokova i asistancijom), a ogroman doprinos imao je Džoel Bolomboj (14 poena, šest skokova i asistencija), odnosno Miloš Teodosić sa nekoliko magičnih dodavanja, dva skoka i devet poena.
Crveno-beli naredni meč u eliti igraju protiv Baskonije u Areni 18. januara. 

ARMANI - CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET 62:76

KRAJ

10. minut: Bravo, Zvezdo! Velika pobeda crveno-belih! Teodosić i Bolomboj stavljaju tačku na trijumf. Deveti u sezoni u Evroligi!

9. minut: Portolani smanjuje sa penala, a zatim i Hol. Međutim, Rokas čuva Zvezdu! Pogađa za dva plus jedan.

8. minut: Hangaaaaa! Mađar pogađa za dva, Zvezda opet ima dvocifrenu prednost i na pragu je pobede na dva i po minuta pre kraja.

7. minut: Vojtman smanjuje na minus osam. Nervoza na obe strane. Igra se granitna odbrana, bez poena u nekoliko nada

5. minut: Flakadori daje dvojku. Italijanski košarkaši u redovima domaćih su raspoloženi za igru. Ali, Teodosić trojkom čuva pristojnu razliku!

4. minut: Uzvraća Zvezda! Prvo Hanga, a potom i Gedraitis na sjajnu asistenciju Teodosića vezuju četiri poena.

3. minut: Pogađa i Nejpir. Odavno Armani nije bio ovako blizu.

2. minut: Domaći u seriji od 5:0. Topi se prednost Zvezde.

1. minut: Prve poena u odlučujućih 10 minuta postiže Gedraitis.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut: Portolani održava domaće u životu. Pogodio je za tri poena. Siguran je i Vojtman za Armani.

8. minut: Bolomboj pogađa sa penala, a potom i trojka Jaga!  

7. minut: Velika borba u Milanu. Crveno-beli imaju plus 10.

5. minut: Budi se Zvezda! Upisao se i Mitrović. Ponovo je prednost gostiju dvocifrena.

4. minut: Konačno poen crveno-belih u nastavku. Teodosić pogađa jedno bacanje. Fali gostima energija iz prvog poluvremena. Nakon faula u napadu, Bolomboj najzad daje koševe iz igre.

Foto: Profimedia

Bolomboj u akciji

 

3. minut: Zvezda bez koša dva i po minuta. Sferopulos zove tajm-aut nakon polaganja Melija.

2. minut: Potom i Pojtres vezuje četiri poena za mini-seriju 7:0.

1. minut: Počela je treća deonica. Svela je Zvezda moćni Armani na samo 31 poen za 20 minuta košarke. Odmah trojka za domaće, strelac je Meli. 

POLUVREME

10. minut: Brutalan potez Bolomboja. Armani pogađa jedino s penala u poslednjih nekoliko minuta. A onda opet spektakularno zakucavanje Džoela Bolomboja!  Gedraitis je naefikasniji sa 15 poena, a Bolomboj i povređeni Nedović dali su po osam. Kod domaćih je Bortolani ubacio šest. Zvezda je izdominirala u prvom poluvremenu, jedino što brine jesu povrede Nedovića i Tobija.

 

 

9. minut: Dobro je, vratio se i Nedović. Ali, nažalost, ovo nije njegovo veče iako je dobro počeo - osam poena. Ne može da nastavi! Portolani polovičan na jednoj, dok Mitrović posle odlične finte pogađa za dva na drugoj strani.

8. minut: Sudije nije preterano sigurne u sebe i svoje odluke. Često se preispituju, a treneri traže čelendže.

6. minut: Miloš Teodosić savršeno dodaje Gilespiju. Zvezda ima veliku prednost. Sjajna rola Rokasa Gedraitisa! I to u oba pravca. Luka Mitrović se vratio u igru i pogađa bacanja.

5. minut: Crveno-beli igraju sjajnu odbranu, ali već nekoliko minuta nema poena na obe strane. 

4. minut: Rokas Gedraitis uvećava prednost gostiju sa linije za slobodna bacanja. Šteta što Zvezda nije iskoristila dve osvojene lopte uzastopno i svoju dobru odbranu. 

Foto: Profimedia

Zvezda igra sjajnu odbranu u Milanu dosad

3. minut: Magija Teodosića! Impresivan pas za Davidovca koji pogađa trojku. 

 

 

2. minut: Teodosić je imao dva od tri sa penala

1. minut: Portolani smanjuje. Povređeni trojac Zvezde i dalje je na klupi. 

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut: Zvezda u seriji od 9:0! Tri trojke zaredom! Prvo Hanga, pa Gedraitis dvaput!

9. minut: Katastrofa! Posle Nedovića i Mitrovića, na klupu je morao i Tobi. U sva tri slučaja Hajnc je napravio faul, a zanimljivo da nijedan nije sviran!

8. minut: Nedović je presekao napad i zakucao, a već u sledećem napadu lepo pogodio preko Hajnca. Flakadori siguran na drugoj strani. Loše je to što su se Nedović i Mitrović požalili na povrede, te su morali da napuste igru.

7. minut: U igri je prvi put Miloš Teodosić, koji dobija velike zvižduke domaće publike. Razlog je što je igrao u redovima velikog rivala Virtusa. Zvezda ponovo nije iskoristila napad.

Republika

Foto: Profimedia

Teodosić u akciji

6. minut: Nejpir je pogodio trojku za domaće i doneo im prvo vođstvo. Jago, međutim, smanjuje prednost sa linije za slobodna bacanja. Fojters i Nedović su, takođe, precizni za minimalno vođstvo domaćih. Vreme je za prvi TV tajm-aut.

5. minut: Poene za srpskog predstavnika dao je Nedović, dok je Ilić promašio oba penala. To koriste domaći i ponovo stižu do egala.

3. minut: Hol donosi izjednačenje domaćima posle polaganja. Bolomboj ponovo pogađa za Zvezdu, dok Armani uzvraća alej-upom.

2. minut: Armani je promašio dva šuta za tri poena, crveno-beli propuštaju priliku da uvećaju prednost na drugoj strani. 

1. minut: Utakmica u Milanu je počela. Prvi napad je za goste, Bolomboj upisuje dva poena. 

TOK MEČA

Dvorana: Mediolanum forum. Sudije: Oleg Latisevs, Đordi Alijaga, Marcin Kovalski.

ARMANI: Pojters, Bortolani, Tonut, Meli, Nejpir, Kamagate, Riči, Flakadori, Hol, Karuzo, Hajns, Vojtman. 

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET: Teodosić, Hanga, Davidovac, Lazić, Tobi, Mitrović, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Dos Santos.

 

 

UVOD

19.59 - Stručni štab crveno-belih i dalje ne može da računa na povređenog Nikolu Topića, koji će preskočiti okršaj sa Milanezima. Mladi biser Zvezde Meridianbet se odlično kotira na listi predstojećeg NBA Drafra i nalazi se na petom mestu.

 

 

19.37 - Sjajne vesti stigle su za Crvenu zvezdu Meridianbet, pošto se Luka Mitrović oporavio i nalazi se u sastavu za večerašnji meč.

PRE UTAKMICE

Posle neočekivanog poraza na gostovanju Asvelu u Vilerbanu (91:100), pred izabranicima Janisa Sferopulosa je novi izazov i drugi uzastopni meč na strani.

Klub sa Malog Kalemegdana sastaje se protiv Armanija, od koga je u Beogradskoj areni doživeo jedan od najubedljivijih poraza ove sezone (71:93), pa će crveno-beli učiniti sve da poprave utisak sa tog okršaja.

Zvezda Meridianbet je u poslednja tri kola upisala dve pobede i to uzastopne, nad Fenerbahčeom u Istanbulu (85:76) i večitom derbiju nad Partizanom (88:72), da bi potom usledio šokantan neuspeh u Francuskoj od pretposlednje ekipe na tabeli najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Foto: Starsport

trener Zvezde Meridianbet Janis Sferopulos

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na lajv blog utakmice Armani-Crvena zvezda Meridianbet u okviru 21. kola Evrolige.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading