NEREŠENO JE: Partizan pobedio u dva derbija ove sezone, ali isto toliko puta su protiv "parnog valjka" slavili košarkaši Crvene zvezde Meridianbet!

Autor: P. Z.

Sport

03.01.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški praznik u Beogradu zakazan je za četvrtak od 20 časova.

NEREŠENO JE: Partizan pobedio u dva derbija ove sezone, ali isto toliko puta su protiv "parnog valjka" slavili košarkaši Crvene zvezde Meridianbet!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana odigraće treći ovosezonski večiti derbi, u četvrtak s početkom od 20 časova u Areni.

Taj derbi igra se u okviru 19. kola Evrolige, a domaćin će biti tim sa Malog Kalemegdana.

Crveno-beli će tako uz pomoć delija pokušati da ostvare prvu pobedu nad večitim rivalom u ovoj sezoni, pošto su prethodna dva derbija pripala "parnom valjku".

Podsetimo, krajem oktobra su odigrana oba pomenuta večita derbija, na kojima je domaćin bio Partizan. Crno-beli su tada prvo u Evroligi slavili sa 88:86, da bi potom i u AdmiralBet ABA ligi bili bolji, rezultatom 98:87.

Međutim, Janis Sferopulos uoči predstojećeg okršaja sa timom iz Humske ima keca u rukavu, pošto sada u timu ima dva igrača koja su ove sezone pobeđivali Partizan.

Mladi Nikola Topić je bio jedan od ključnih igrača u pobedi Mege nad Partizanom (88:86) u četvrtom kolu AdmiralBet ABA lige, pošto je tada upisao 14 poena, osam asistencija i tri skoka.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Topić protiv Fenerbahčea

Važnu ulogu u trijumfu nad crno-belima imao je i Fredi Gilespi, čiji je Bajern u Minhenu srušio Partizan sa 94:85, u osmom kolu Evrolige.

Činjenica da su obojica kao domaćini pobedili Partizan sigurno dodatno ohrabruje crveno-bele uoči predstojećeg derbija, pošto možda znaju tajnu formulu za uspeh u tim okolnostima.

Obe ekipe će u večiti derbi ući u dobrom raspoloženju, pošto su u uvertiri ostvarili evroligaške pobede. Crvena zvezda Meridianbet je bila bolja od Fenerbahčea u Istanbulu, a Partizan od Asvela u Beogradu.

Što se tiče stanja na tabeli, tu crno-beli dosta bolje stoje, pošto imaju skor 10-8, dok su crveno-beli na 7-11.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading