MEGASKANDAL: ATP oduzeo Novaku dve grend slem titule!

Autor: P. Z.

Sport

03.01.2024

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletna teniska javnost je šokirana.

MEGASKANDAL: ATP oduzeo Novaku dve grend slem titule!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najveći teniser svih vremena je bez ikakve sumnje Novak Đoković, čovek koji drži sve važne rekorde u "belom sportu" i to je svima jasno kao dan. Međutim, ATP odbija to da prihvati i na sve načine pokušava da ga diskredituje.

Najgori mogući vid diskriminacije viđen je prilikom najave meč na ATP turniru u brizbejnu, između Rafaela Nadala i Dominika Tima. Dakle, Nole nije bio ni u priči oko toga, ali je ATP odlučio da ga ubaci i "pokrade".

Naime, na papiru namenjen novinarima, a koji je zbog kardinalne greške procurio na društvene mreže, ATP navodi da Nadal i Đoković zajedno drže rekord po broju grend slem titula, pošto su osvojili po 22.

To i jeste bilo tačno u jednom trenutku, ali već više od pola godine je Nole sam na vrhu ove liste, pošto je svoj 23. grend slem trofej podigao letos na Rolan Garosu, a zatim je i u Njujorku došao do brojke od 24.

Đoković protiv Nadala i Federera

Novak Đoković je u karijeri odigrao ukupno 109 mečeva protiv Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a protiv obojice ima bolji međusobni skor. Nole je Rafu pobedio 30 puta, a doživeo je 29 poraza, dok je Rodžera savladao u 27 navrata, a izgubio je 22 puta.

Što se grend slem titula tiče, Srbin je apsolutni rekorder sa 24, Španac je osvojio 22, dok je Švajcarac stao na 20.

Kada su u pitanju ostale titule, Novak je i tu neprikosnoven. Đoković je Završni turnir osvajao sedam puta, Federer šest, Nadal nijednom, a kada su Mastersi u pitanju Novak ima 40 trofeja, Rafa 36, a Rodžer 28.

Srpski as je na vrhu ATP liste bio 406 nedelja i taj niz i dalje traje, Švajcaraj je stao na 310, a Španac ih je sakupio 209. Takođe, Nole je ubedljiv i po broju godina koje je završio na prvom mestu, jer je to bio slučaj u osam navrata, dok su njegovi rivali to uspeli da urade po pet puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Aleksa

05.01.2024 03:55

A sta drugo preostaje nego da lazu spletkare i manipulisu. To zapad radi od kada postoji a zna se koje su nacije po tome najpoznatije i kad malo pazljivije zagrebete uvek se pojavi da je iza bitnih funkcija neki pripadnik tih satanista. Oni upravljaju novcem medijima i mnogim drzavama krijuci se manje ili vise iza drugih nacionalnosti ili lazne vere u glavnom protestantske da se njihova prava satanizam ne vidi. Zato imaju pik na Srbina Pravoslavca ali i na bracu Ruse i sve druge moralne i casne. Bez njih bi zivot bio bolji pravedniji bez ratova kolonija plandemija i drugih zla koja od njih poticu.