PRED EVROLIGAŠKI VEČITI DERBI! Evo kako stoje Partizan i Zvezda Meridianbet na TABELI!

Autor:

Sport

03.01.2024

00:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oba srpska predstavnika upisala su pobede u 18. kolu najelitnijeg klupskog takmičenja.

PRED EVROLIGAŠKI VEČITI DERBI! Evo kako stoje Partizan i Zvezda Meridianbet na TABELI!

Foto: Shutterstock, wikipedia

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana zabeležili su pobede ove večeri u 18. rundi i na odličan način najavili predstojeći evroligaški večiti derbi, koji je na programu već u četvrtak.

Crveno-beli su ostvarili istorijski trijumf na gostovanju Fenerbahčeu i došli do sedme pobede u elitnom rangu, pa su sada na skoru 7-11, ali se i dalje nisu pomerili sa 15. pozicije.

Ipak, izabranici Janisa Sferopulosa došli su na samo dva trijumfa manje od mesta koje vodi u plej-in, a na kome je trenutno Valensija, koja svoj meč igra sutra protiv Efesa. Španski tim ima bilans od 9-8, kao i Baskonija, koja u četvrtak dočekuje Panatinaikos.

 

Standings provided by Sofascore

 

Zvezda Meridian je trijumfom napravila iskorak ka ulasku u razigravanje, ali će sve biti poznatije posle večitog derbija, kao i narednog duplog kola Evrolige, kada gostuje Asvelu i Armaniju.

Nasuprot srpskom šampionu, regionalni prvak Partizan je dodatno unapredio svoje šanse da se na kraju nađe u Top 8 fazi takmičenja Evrolige, kao što je to bio slučaj prethodne sezone.

Naime, prvih šest mesta na tabeli garantuje direktno mesto u četvrtfinalu, a oni od sedmog do desetog mesta igraju plej-in.

Prema ranijim projekcijama, 21 pobeda biće gotovo zasigurno dovoljna za prvih šest, dok se sa 18 timovi mogu nadati plej-inu.

Nema sumnje da bi pobeda nad Zvezdom Meridianbet u derbiju samo dodatno uvećala šanse Obradovićevog tima da se nađe tamo gde je bio prošlog aprila i maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading