PARTIZAN PORAŽEN U MINHENU: Crno-bele LOŠE drugo poluvreme KOŠTALO "brejka"!

Autor:

Sport

15.11.2023

22:35 >> 23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sjajnog početka utakmice "raspad" u nastavku.

PARTIZAN PORAŽEN U MINHENU: Crno-bele LOŠE drugo poluvreme KOŠTALO "brejka"!

Foto: KK Partizan twitter

Košarkaši Partizana poraženi su u Minhenu od Bajerna rezultatom 94:85 (25:32, 28:19, 17:12, 24:22) u osmom kolu Evrolige.

Izabranici Željka Obradovića pokazali su dva različita lica. Jedno raspucano kada su imali i maksimalnih + 10 i jedno loše kada je igra potpuno stala.

Uroš Trifunović, Frenk Kaminski i Džejms Naneli su nemilosrdno pogađali iz svih pozicija u prvoj četvrtini u kojoj je Partizan ubacio 32 poena.

Kao i mnogo puta ove godine desio se neobjašniv pad u igri crno-belih, a u drugoj deonici ubacili su samo 19 poena.

Crno-beli nikako nisu mogli da zaustave raspoložene šutere Bajerna. Ubacili su Bavarci devet trojki i čak 53 poena u prvom poluvremenu.

Partizan je na startu drugog dela i dalje imao velikih problema u odbrani, a uz to je i napad u potpunosti stao. Više od šest minuta crno-beli nisu postigli koš iz igre. Bajern je sa druge strane pobegao na čak 12 poena prednosti.

Bruno Kaboklo vratio je "parni valjak" u život. Sjajni brazilski centar zakucavao je i pogađao, a posebno upečatljive bile su tri vezane trojke.

Došli su gostujući košarkaši na -3 minut ipo do kraja, ali nisu imali snage za preokret.

Na kraju velikih devet razlike za Bajern koji je ovim trijumfom prekinuo niz od četiri evroligaška poraza.

Najefikasniji kod Bavaraca bio je Karsen Edvards koji je postigao 21 poen, dok je 17 dodao Francisko.Devin Buker imao je dabl-dabl sa 13 poena uz 11 skokova.

Kod Partizana najbolji pomenuti Kaboklo koji je na evroligaškom debiju postigao 19 poena, a pratili su ga Naneli sa 14 i Ledej sa 12 postignutih poena.

Izabranike Željka Obradovića u petak očekuje meč protiv Albe u Štark areni, dok će Bajern na megdan Žalgirisu u Litvaniju.

Trener crno-belih Željko Obradović bio je vidno nezadovoljan.

- Devet poena izgleda kao da je ovo bila laka pobeda za njih, ali smo bili na posed zaostatka. Poen uz faul bio je ključan i to je to - rekao je Obradović.

 

 

KRAJ UTAKMICE PORAZ PARTIZANA

39. minut - Doužer prelepo pogađa i poentira za dva iz prodora. Francisko pogadaja uz dodatno slobodno bacanje koje realizuje

38.minut- Tehničku dobija Laso nakon protesta, Naneli pogađa slobodno bacanje. Očekuje nas drama u poslednjih minut ipo.

38. minut - Četiri vezana poena Bajerna, ponovo je +5 za Bavarce.

37.minut - Kaboklo igra nestvarno na debiju. Postiže koš uz faul i pogađa dodatno bacanje. 19 poena fenomenalnog centra.

35.minut - Festival pogođenih trojki. Pogađa trojku Edvards,ali uzvraća Kaboklo. Francisko na drugoj strani opet daje trojku. Kaboklo odgovara. Šta gledamo u Minhenu.

34. minut- Pogađa Kaboklo trojku. Pokazuje brazilski košarkaš da će biti veliko pojačanje za Partizan.

34.minut-  Naneli je najraspoloženiji pojedinac kod Parizana, pogađa dva slobodna bacanja i smanjuje razliku.

33. minut - Sedam poena prednosti za domaćine. Partizan je prišao na -5, ali je dve trojke promašio Danilo Anđušić koji nema svoje veče.

Kraj treće četvrtine.

 

 

30. minut -Bajern pogađa dve vezane trojke, a onda pogađa Doužer za dva. 

29. minut - Hala je proključala, grobari prave atmosferu kao da se igra u Beogradu. Partizan se sa šest vezanih poena vratio u život. Tajm-aut Laso.

27. minut - Fantastično zakucavanje Bruna Kabokla. Mogu li igrači Partizana da se "probude".

26. minut - Ništa ne polazi za rukom izabranicima Željka Obradovića. Bajern ima dvocifrenu prednost.

23.minut- Partizan još uvek bez poena u drugom delu igre. Crno-beli su već na četiri timska faula u trećoj četvrtini. Edvards pogađa trojku, odmah tajm-aut Željko Obradović

21.minut - Počelo je drugo poluvreme. Izgubljena lopta Partizana, Ibaka poentira u kontri na asistenciju Edvardsa.

Poluvreme u Minhenu.

 

 

18.minut - Serija Alena Smailagića. Pogađa za dva, a onda je iznudio faul Gilespija, pa bio precizan sa linije penala.

17. minut - Zastao je napad Partizana, a izabranici Pabla Lasa to koriste.

16.minut- Dva loša napada Partizan, Bajern koristi neopreznost crno-belih i Bolmaro poentira u kontri uz faul. Istopila se prednost .

15.minut- Sjajan odgovor posle minuta odmora, trojku pogađa Ledej.

14.minut - Serija Bajerna 6:0, trojka, pa koš uz faul Edvardsa. Tajm - aut Željko Obradović.

12. minut- Ušao je PJ Doužer i pogodio trojku. Partizan je izuzetno raspoložen u šutu za tri poena.

11. minut - Debituje Bruno Kaboklo u Evroligi, samo što je ušao uhvatio je ofanzivni skok i poentirao uz faul. Pogodio je i dodatno slobodno bacanje. Partizan ima dvocifrenu prednost.

Završena je prva četvrtina.

 

 

10. minut - Raspucani su crno-beli, Trifunović ima 10 poena, Kaminski 9 dok je Naneli dodao 7. Izabranici Željka Obradovića ubacili su 32 poena za prvu četvrtinu.

8. minut - Ledej pogađa još jednom, Partizan pravi seriju nakon tajm-auta Željka Obradovića

6.minut - Edvards prezizan za tri poena, ali vraća Trifunović na drugoj strani. Dobra košarka u Minhenu.

4. minut - Gifaj pogađa dvojku za Bajern. Kaminski pogađa prvu trojku za Partizan, a onda uzvraća Francisko. Edvards lakim poenima u kontri poentira, a s druge strane odgovara Naneli koji pogađa uz faul. 10:14

3.minut - Prvi poeni za Bajern, trojku postiže Devin Buker. Kaminski s druge strane pogađa dvojku. 3:6

1. minut - Poveo je Partizan poenima Jaramaza, a onda je poentirao i Trifunović 0:4

Počela je utakmica!

 

 

Grobari su okupirali halu u Minhenu, čuje se pesma Partizanovih navijača kojih ima više od pristalica Bajerna

Košarkaši Partizana gostuju Bajernu u Minhenu u okviru osmog kola Evrolige od 20.30 časova.

Izabranici Željka Obradovića u Minhen su doputovali nakon neočekivanog poraza kod kuće od Igokee u AdmiralBet ABA ligi 89:91.

 

 

Crno-beli u Nemačkoj traže "brejk", a ovo je jedno od onih gostovanja na kom će se osećati kao da igraju u Beogradu, jer je veliki broj grobara doputovao da podrži svoje ljubimce.

 

 

Bajern je na skoru 2-5, dok Partizan ima tri pobede uz četiri poraza.

Bajern je upisao četiri uzastopna neuspeha u Evroligi, a generalno imaju takođe i četiri poraza u nizu računajući i prvenstvo. Bon ih je porazio tokom vikenda, pre toga Makabi u Beogradu, a poslednje slavlje upisali su 29. oktobra protiv Vurcburga, odnosno Baskonije u Vitoriji 17. oktobra ako gledamo mečeve u Evropi.

Trener tima iz Minhena Pablo Laso neće moći da računa na povređenog Endija Obsta, dok je neizveszan i nastup Isaka Bonge.

Prošlogodišnji susret ovih rivala u "BMW parku" završen je trijumfom "parnog valjka" 82:71, a grobari neće imati ništa protiv da se takav rezultat ponovi.

Željko Obradović:

- Nova utakmica u Evroligi, znamo ih veoma dobro, napravili smo skauting. Tim koji igra na sličan način kao Fenerbahče s dosta šuteva za tri poena i najbolji su tim kad se priča o ofanzivnom skoku, to je bitno, da zaustavimo šut za tri poena i da zagradimo koš posle toga. Druge stvari koje su bitne, to je da igraju promenljive odbrane i da će probati da nas iznenade, lično mislim da će posle svakog tajmauta da menjaju odbrane - rekao je pred meč trener Partizana

Da nas očekuje neizvestan duel potvrđuju i kladionice koje pobedu oba tima vrednuju istom kvotom 2.0.

Pablo Laso:

- Znali smo da nas očekuje težak novembar, sa mnogo gostovanja i dva puta pred beogradskim navijačima koji prave dobru atmosferu u Areni. Ali za nas je i dalje značajna prednost što imamo poznato okruženje. Ako budemo bolje skakali na oba koša i manje gubili loptu, to bi nam pomoglo. Partizan ima agresivan tim, ali za naš proces je važno da kroz pobede stičemo samopouzdanje - rekao je pred meč trener Bajerna

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading