PARTIZAN MU "URUČIO" OTKAZ, ALI GA IGRAČI ODBRANILI? Maksvitis ipak ostaje na klupi Žalgirisa!

Autor:

Sport

15.12.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki obrt...

PARTIZAN MU "URUČIO" OTKAZ, ALI GA IGRAČI ODBRANILI? Maksvitis ipak ostaje na klupi Žalgirisa!

Foto: Starsport

Kazis Maksvitis

Košarkaši Partizana pobedili su sinoć Žalgiris u Kaunasu rezultatom 85:93 (21:29, 23:29, 20:18, 21:17) u 14. kolu Evrolige. Desetkovani crno-beli su "protutnjali" kroz "zelenu šumu", te tako upisali osmu ovosezonsku pobedu i sada zauzimaju visoku peti poziciju na tabeli najkvalitetnijeg evropskog klupskog košarkaškog takmičenja.

Iako je Žalgiris bio favorit na ovom duelu, nisu domaći uspeli da se izbore sa raspoloženim Kevinom Panterom i Pi Džej Doužerom, pa je ovo za njih bio osmi poraz ove sezone i sada se može konstatovati da se litvanski tim nalazi u ozbiljnoj krizi.

Tako su razmišljali, čini se i čelnici kluba koji su sinoć, prema pisanju mnogih medija hteli da razreše Kazisa Maksvitisa dosadašnje dužnosti šefa stručnog štaba i na njegovo mesto postave Andreu Trinkijerija. Ipak, došlo je do obrta u priči.

 

 

Kako prenosi litvanski list "Basketnews", košarkaši Žalgirisa su bili ti koji su pobunili protiv odluke o smeni trenera i inicirali preokret. Žalgiris je u petak ujutro imao trening i igrači su posle njega saopštili upravi kluba da se ne slažu sa odlukom da Maksvitis bude smenjen. Nakon toga, klub je saopštio da će u toku dana održati konferenciju za medije kako bi razjasnili celu situaciju.

- Postoji mnogo tračeva i nagađanja posle jučerašnje utakmice. Želimo da Vas uverimo da naš trener Kazis Maksvitis ima potpuno poverenje kluba i da će nastaviti da vodi ekipu - navodi se u saopštenju kluba objavljenom na zvaničnom sajtu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading