BRUKA I SRAMOTA! Krvnik Jabusele suspendovan, pa NAGRAĐEN!

Autor:

Sport

25.05.2023

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Real Madrida Geršon Jabusele dobio je priznanje za najboljeg igrača.

BRUKA I SRAMOTA! Krvnik Jabusele suspendovan, pa NAGRAĐEN!

Foto: Starsport

Geršon Jabusele

Francuski centar obeležio je tekući mesec igrama u ACB ligi, zbog čega je imenovan za MVP španskog prvenstva.

Jabusele je ostao upamćen kao vinovnik tuče u utakmici protiv Partizana, u Top 8 Evrolige, kada je krvničkim zahvatom gurnuo Dantea Egzuma i povredio australijskog reprezentativca.

Zbog te povrede Egzum nije bio u nastavku serije na nivou prethodnih partija, dok je Geršon Jabusele zaradio pet utakmica suspenzije, koje su ga koštale i igranja u Kaunasu, kada su Madriđani podigli pehar namenjen evropskom šampionu.

Real je i bez njega stigao do 11. krune u Evroligi, čime je još više pomerio granicu kao najtrofejniji klub Starog kontinenta.

 

 

Iskusni Francuz je tokom maja beležio impresivne partije i učinak od 21 koša u proseku, uz 7,8 uhvaćenih lopti, što mu je to donelo indeks +25.

Zanimljivo da su sve ove utakmice usledile posle tuče sa Partizanom i njegovog pauziranja u Evroligi, što mu je omogućilo da sav svoj kvalitet potvrdi u nacionalnom šampionatu.

Madriđani su, podsetimo, u finalu savladali Olimpijakos iz Pireja rezultatom 79:78, a koš odluke postigao je Serhio Ljulj na tri sekunde pre kraja utakmice.

Monako je zauzeo treće mesto, pošto je tim Saše Obradovića deklasirao najvećeg favorita turnira Barselonu sa 78:66, pa su Katalonci na kraju završili na poslednjoj četvrtoj poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading