BOŽIDAR MALJKOVIĆ ZA "REPUBLIKA.RS": Krivo mi je zbog Partizana i Evrolige, Nikola Jokić je jedan od najboljih ikada! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.05.2023

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predesdnik Olimpijskog komiteta Srbije analizirao aktuelna košarkaša dešavanja.

BOŽIDAR MALJKOVIĆ ZA "REPUBLIKA.RS": Krivo mi je zbog Partizana i Evrolige, Nikola Jokić je jedan od najboljih ikada! (VIDEO)

Foto: Republika.rs

U svečanoj sali opštine Stari grad u Beogradu Sportski savez Srbije je u čak deset kategorija dodelio "Majsku nagradu" najboljim sportskim radnicima, timovima, trenerima, individualnim sportistima i teritorijalnim savezima. Današnjoj svečanosti prisustvovao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković koji je za "Republika.rs" govorio o razvoju srpskog sporta, duelima Partizana i Real Madrida u Evroligi, Nikoli Jokiću, predstojećem Mundobasketu...  

- Mi smo samo administrativno razdvojeni, ali svi radimo zajedno. Od ministarstva sporta, gospodina Gajića i gospodina Štefaneka. U priči kao četvorougao i naša vojska, imamo jako dobru saradnju sa vojskom. Čovek koji ne voli vojsku ne voli ni svoju državu. Vojska mora da bude fizički spremna, a u tome pomažu i naši veliki sportisti, pogotovo u borilaćkim veštinama. Već smo vodili Milicu Mandić i Tijanu Bogdanović kao i mnogo druge...  Ko će bolje da ih nauči dizanju tegova nego Ivana Spanovic. Tamo je i Aleksandar Kukolj, naš šampion. Planiramo mnogo velike stvari. Sa gospodinom ministrom odbrane Vučevićem sam već razgovarao o tome - naglasio je predsednik Olimpijskog kominteta Srbije.

Kao čoveka iz košarke, upitali smo legendarnog trenera za analizu Realovog pohoda na Evroligu i osvrt na četvrtfinalnu seriju protiv Partizana.

- Sve što se desi na taj način je zasluženo, nema šta. Meni je krivo što Partizan nije bio Kaunasu, jel da je bio nikome ne bi bilo lako. Crno-beli bi tamo bili autsajderi, i ja sam bio par puta u životu u toj poziciji, a onda ekipa igra najbolje igra i svi je se zbog toga plaše. Ostaje veliki žal, ali mnogo ekipe su čekale na uspeh u Evropi i po 20 godina - Virtus na primer. Treba stati u red, nije to tako lako - rekao je Maljković koji je bio trener Real Madrida od 2004. do 2006. godine.

Svedoci smo da Nikola Jokić iz noći u noć, iz meča u meč, svojim bravurama oduševljava planetu. Da li je srpski centar već sada jedan od najboljih košarkaša sa ovih prostora ikada?

- Možemo bez imalo sumnje. Rekao sam mu pre 3-4 godine da drži katerdu srpske kosarke u Americi, on sada ima dokrorat. Već sada je jedan od najboljih svih vremena. Bože zdravlja očekujem jos više od njega. Tu pamet koju on ima nema nijedan NBA igrač.

Ukoliko se as Denvera odluči da zaigra za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu, da li možemo očekivati visok plasman?

- Nikada u životu nisam pritiskao moje kolege i selektore. Ja prognoze ne volim, neka dođu svi, neka vredno rade. Imaju odličnog trenera i rezultat će doći, prizivali ga ili ne - zaključio je Božidar Maljković u razgovoru za "Republika.rs".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading