SVETLO NA KRAJU TUNELA! Dekijeva Sampdorija dobija NOVE VLASNIKE! Đenovljane KUPUJU dva MOĆNA čoveka!

Autor:

Sport

25.05.2023

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već rukovode sa dva kluba, a pregovaraju o kupovini još tri.

SVETLO NA KRAJU TUNELA! Dekijeva Sampdorija dobija NOVE VLASNIKE! Đenovljane KUPUJU dva MOĆNA čoveka!

Foto: Profimedia

Katarska konzicijum koji je, između ostalog, vlasnik Pari Sen Žermena, nalazi se u dubokim pregovorima oko preuzimanja italijanske Sampdorije od Masima Ferera, aktuelnog gazde kluba iz Đenove!

Kako prenosi francuski "L'ekip", prebogati gazda Parižana Naser Al-Kelaifi u novembru je otkupio i manjinski paket akcija u portugalskoj Bragi.

Treba reći da u slučaju ponude za kupovinu Samporije, Kelaifijeva kompanija ne ulazi u posao sama, već u saradnji sa investicionim fondom koji rukovodi premijerligašem Lidsom, kojim predsedava Andrea Radrizani iz Italije.

Prioritet ove dve kompanije je da Radrizanijeva otkupi većinski deo Đenovljana, a katatarski konzicijum manji deo bivšeg šampiona Serije A.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Naser Al-Kelaifi

Postoji opcija, nepotvrđena zvanično, da bi katarska kompanija od Radrizanija kasnije otkupila većinski deo Jorkširaca i dugoročno preuzela rukovođenje premijerligašem.

Poslednju reč imaće predsednik Sampa Ferero, jer će razmotriti sve pristigle ponude i odlučiti se na poslednji korak.

Prema tvrdnjama italijanskih medija, Radrizani i El-Kelaifi, zapravo njihove firme, najjači kandidati da na kraju dobiju "bitku" za Stankovićev tim, koji je već ispao u Seriji B.

Kompanija iz Katara ne želi da stane na tome, jer su se pojavile indicije da bi u budućnosti trebalo da preuzme špansku Malagu i manjinski udeo u vlasništvu nad brazilskim gigantom Santosem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading