ODLUKA JE PALA! Juventus PRESEKAO! Alegri ili Vlahović? Evo ko NAPUŠTA crno-bele!

Autor:

Sport

23.05.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Stara dama" se suočava sa ozbiljnim problemima, posle kazne i oduzimanja 10 bodova.

ODLUKA JE PALA! Juventus PRESEKAO! Alegri ili Vlahović? Evo ko NAPUŠTA crno-bele!

Foto: Tanjug/AP

Crno-beli iz Torina su se suočili sa žestokom kaznom, zbog koje će, sve je izvesnije, ostati bez učešća u Ligi šampiona.

Zbog toga se iz redova bjanko-nera oglasio glavni operativac za fudbalska pitanja na Alijanc stadionu Frančesko Kalvo, najavivši da ne treba isključiti novu žalbu Juventusa.

Prethodna je urodila plodom, pošto je prošlog meseca Torinezima vraćeno 15 poena koje mu je Apelacioni sud oduzeo u januaru.

Međutim, tužilaštvo je sakupilo nove dokaze i mada je kazna ovog puta bila blaža, višestrukom prvaku Italije nije bilo pomoći.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Moguća je još jedna žalba, ali prvo moramo da pročitamo presudu u narednih nekoliko dana. Prvi utisci su negativni, nismo zadovoljni kaznom. Očekivali smo je još pre utakmice (sa Empolijem, prim.aut), ali je sada prerano za komentar. Pravimo kontinuiranu analizu tokom sezone, radimo to da bismo se poboljšali, a cilj nam je da se vratimo pobedama. Svi naši planovi za sledeću sezonu su usmereni ka pobedi - rekao je Frančesko Kalvo pre meča sa Empolijem, u kome su Alegrijevi izabranici pretrpeli debakl (1:4) i dodao:

- Bila je ovo komplikovana i nepredvidiva sezona u kojoj timu pripada velika zasluga što se do kraja bori u prvenstvu i za ligu Evrope. Igrači i trener su dokazali da su sjajni ljudi koji su zadržali fokus kada su se borili protiv svakoga i svačega.

Nedelja strave i užasa ostala je iza igrača Juventusa, u kojoj su najpre eliminisani iz Lige Evrope porazom od Sevilje u polufinalu, da bi potom ostali bez mesta u Ligi šampiona oduzimanjem bodova, koje je začinjeno ubedljivim porazom na gostovanju Empoliju.

Ekipa se na dva kola pre kraja nalazi čak na sedmoj poziciji sa 59 bodova, te mu preti da uopšte ne vidi međunarodnu scenu naredne sezone.

To praktično nagoveštava potencijalni odlazak velikog broja ljudi, kako iz stručnog štaba, tako i iz igračkog kadra. Prva tema je trener Masimilijano Alegri. Mnogi igrači su nezadovoljni odnosom sa njim, što najavljuje rastanak sa iskusnim stručnjakom, ipak...

- Postoji bezuslovno poverenje u Alegrija. Sa njim gradimo budućnost, to je nesumnjivo. Radimo sa njim i Federikom Kerubinijem na Juventusovoj budućnosti, kako bismo klub vratili na pobednički put. Imamo još dve važne utakmice da odlučimo gde ćemo igrati sledeće sezone i to će uticati na strategiju za prelazni rok - otkrio je Kalvo.

Foto: www.profimedia.rs

 

Osim Anhela di Marije, Federika Kijeze, Huana Kvardada i golmana Šćešnog, manje nesuglasice sa Alegrijem imao je i srpski reprezentativac Dušan Vlahović, o čijem se odlasku mesecima priča.

Za usluge napadača "orlova" zainteresovani su Čelsi, Arsenal, Mančester junajted, Atletiko iz Madrida, minhenski Bajern...

- Glasine nisu nešto što možemo da kontrolišemo, ali tržište još nije ni otvoreno. Dušan nije na prodaju. Zadovoljni smo trudom koji ulaže, iako svako u životu može bolje - kategoričan je Fračesko Kalvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading