BLAMAŽA JUVENTUSA U TOSKANI: Empoli RAZNEO "staru damu" na paramparčad!

Autor:

Sport

22.05.2023

22:41 >> 22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka giganta iz Torina na stadionu Karlo Kastelani.

BLAMAŽA JUVENTUSA U TOSKANI: Empoli RAZNEO "staru damu" na paramparčad!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Empolija večeras su ostvarili jednu od najvećih pobeda u istoriji kluba. Klub iz Toskane savladao je veliki Juventus 4:1 (2:0) u poslednjem meču 36. kola italijanske Serije A. Junak pobede popularnih "azura" bio je dvostruki strelac Frančesko Ćićo Kaputo.

Neposredno pre utakmice u Juventusu su saznali koja im je definitivna kazna. Bjankoneri su ostali bez 10 bodova i najverovatnije bez učešća u Ligi šampiona naredne sezone. Vrlo verovatno ova inforacija negativno je uticala na ekipu i stručni štab, a to se videlo na samom terenu.

Empoli je izveo pravi blickrig i uveo utakmicu u svoj ritam. Lokateliju u 13. minutu poništen gol zbog faula, a pet minuta kasnije dosuđen je penal za domaće. Siguran izvođač je bio Kaputo za vođstvo svoje ekipe.

A onda, samo tri minuta kasnije Sebastijano Luperto duplira prednost. Snažni štoper najbolje se snašao u petercu "stare dame" posle jednog kornera. Juve je ostao bez odgovora, a definitivno je tačku stavio Ćićp Kaputo već u 48. minutu za 3:0. Bio je to drugi pogodak iskusnog napadača na meču.

Federiko Kjeza u 85. minutu je smanjio na 3:1, ali je to je bilo sve od čete Masimilijana Alegrija. Ipak, tu nije bio kraj. Roberto Pikoli u trećem minutu nadoknade postavlja 4:1.

Za goste svih 90 minuta odigrali su  Filip Kostić i Dušan Vlahović ali nisu imali konkretan učinak.

Empoli je novim trijumfom stigao do 42 boda i trenutno se nalaze na 14. mestu. Juventus je sedmi sa 59 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading