PEŠIĆ ZABLISTAO I DONEO ZVEZDI DUPLU KRUNU! Napadač crveno-belih PONIŠTIO Docićevu majstoriju, Čukarički pao posle PREOKRETA na Marakani! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

25.05.2023

19:39 >> 23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli odbranili pehar namenjen najboljem u Kupu Srbije.

PEŠIĆ ZABLISTAO I DONEO ZVEZDI DUPLU KRUNU! Napadač crveno-belih PONIŠTIO Docićevu majstoriju, Čukarički pao posle PREOKRETA na Marakani! (VIDEO, FOTO)

Foto: Starsport

Proslava izjednačujućeg gola Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije! Crveno-beli su nadigrali Čukarički rezultatom 2:1 (0:1), posle preokreta u finalu na stadionu "Rajko Mitić".

"Brđani" su na veliki odmor otišli sa minimalnom prednošću, golom Docića iz kornera, ali je Pešić sa dva gola za 15-ak minuta postavio stvari na svoje mesto.

Srpski šampion je imao više od igre i dosta prilika, ali i gost ima za čime da žali. Čuka je u dva navrata pogađala stativu, preko Badamosija i Stojanovića, aali je na kraju poklekla na našem najvećem stadionu.

Zvezda je osvojila treću duplu krunu u nizu, dok je klub sa Banovog brda propustio da dođe do drugog trofeja u Kupu u klupskoj istoriji.

Tok duela mogli ste da pratite uživo na našem portalu.Stadion: Rajko Mitić

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 2:1‚(0:1)

Sudija: Milan Mitić

Strelci: Pešić 61, 76 - Docić 21

Crvena zvezda: Borjan - Vigo (od 58. Nikolić), Eraković, Dragović, Azarov (od 79. Rodić) - Mijailović, Kanga (od 58. Kangva) - Bukari, Katai (od 72. Rakonjac), Ivanić - Pešić

Čukarički: Belić - Rogan, Drezgić, Kovačević od 82. Stojanović), Tošić, Stevanović - Ivanović, Miladinović (od 82. Tomović), Docić, Adžić (od 64. Ovusu) - Badamosi

Kraj - Zvezda odbranila Kup!

90. minut - Četiri minuta sudijske nadoknade.

87. minut - Ofanziva gostiju, ali bez velikih prilika, osim one od pre pet minuta.

82. minut - Rezervista Stojanović je pogodio stativu, posle centaršuta Docića, Borjan je već bio savladan - sreća uz Zvezdu!

76. minut - GOOOOL! Ponovo Pešić - 2:1!

72. minut - Rakonjac se, odmah po ulasku u igru, našao u šansi, ali nije uspeo da promeni rezultat.

70. minut - Ofanziva izabranika trenera Miloša Milojevića ne jenjava, čini se da se Čukarički još više povukao, ali se u poslednjih desetak minuta uspešno brani.

61. minut - GOOOOL! Pešić je Zvezdi doneo izjednačenje - 1:1! Izjednačujućem pogotku prethodila je kombinacija Azarova i Kangve, a strelac je zaradio žuti karton zbog burne proslave...

58. minut - Veliki promašaj Ivanića! Ofanzivni vezista našeg najtrofejnijeg kluba je primio loptu u kaznenom prostoru i "pucao" - preko gola.

56. minut - Perfektan tajming Viga, koji je uklizao i u poslednjem momentu sprečio Adžića da duplira prednost Čuke.

48. minut - Snažan šut Kataija, zamalo pored gola!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, prvi napad izveo je srpski prvak.

"Brđani" imaju minimalnu prednost na poluvremenu!

45+1. minut - Dve prilike za Zvezdu, šut Bukarija ukrotio je Belić, lopta se odbila do Ivanića, koji je promašio!

45. minut - Igraće se još 180 sekundi.

41. minut - Zvezda je bila blizu izjednačenja, ali je posle Dragovićevog šuta Ivanović izbacioloptu sa gol-linije.

38. minut - Dva pokušaja Kange za kratko vreme, prvo je bio neprecizan, a onda je i izblokiran.

32. minut - Tošić je zamalo povisio na 2:0! Još jedan izvrstan udarac iz ugla izveo je kapiten Čukaričkog, Borjan je već bio savladan, ali je Dragović sprečio čist gol!

31. minut - Novi opasan napad Čukaričkog, Ivanović je pokušao da završi kontru, ali je izblokiran.

29. minut - Eraković se našao u prilici, slabo je zahvatio loptu, više leđima, bez promene rezultata...

21. minut - GOOOL! Docić je golom direktno iz kornera savladao Borjana - 0:1! Veziste Čuke je odlično izveo udarac iz ugla, kapiten Zvezde je loše procenio let lopte, uspeo je da je zakači, ali ne i da spreči pogodak.

20. minut - Dugo je trajao napad "brđana", Borjan je odlično odbranio pokušaj Adžića, lopta se odbila do Badamosija, koji je pogodio stativu!

15. minut - Azarov je centaršutem pronašao Pešića, ali je napadač crveno-belih slabo zahvatioloptu koja je završila u gol-autu.

11. minut - Nekoliko polušansi za Zvezdu, pokušao je i Čukarički preko Adžića, ali je Dragović pravovremeno intervenisao i otklonio opasnost.

3. minut - Katai je pokušao iz "slobodnjaka", Belić je ispustio loptu, ali je jedan defanzivac Čukaričkog to "počistio".

1. minut - Počeo je duel, nakon što je intonirana himna "Bože pravde".

Počinje finale, Zvezda ili Čukarički?

Republika

Foto: Republika

 

20:40 - Očekuje se slaba poseta, evo kako izgleda atmosfera ispred našeg najvećeg stadiona.

Republika

Foto: Republika

 
Republika

Foto: Republika

 

Crvena zvezda je još početkom superligaškog plej-ofa obezbedila novu titulu prvaka Srbije, šestu zaredom. Crveno-beli jure treću vezanu "duplu krunu", što je podvig nezapamćen u ovdašnjem fudbalu.

Početak finalnog susreta pomeren je na 21 čas zbog litija u Beogradu, a današnji rivali su već odigrali tri ovosezonska meča. Izabranici trenera Miloša Milojević slavili su sve tri pobede, uz gol-razliku 9:0, što je još jedna potvrda da je naš najtrofejniji klub veliki favorit za osvajanje pehara u kupu.

"Brđani" se još uvek bore sa drugo mesto u šampionatu i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali TSC koji ima dva boda viška pred poslednje kolo čvrsto drži sudbinu u svojim rukama. 

Na putu do finala, Zvezda je redom eliminisala Mačvu, Radnički (SM), Napredak i Topolce, dok su "brđani" bili bolji od Zlatibora, Metalca, Radnika i Vojvodine. Polufinale na "Karađorđu" ostaće upamćeno po "provali oblaka" zbog koje je morala biti odigrana nova utakmica, a i danas je kišovito vreme u glavnom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading