DELIJE vs GROBARI: Ko je popularniji? Statistički podaci su neumoljivi!

Autor:

Sport

30.10.2022

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koga ima više Delija, ili grobara, pitanje je koje se može poistovetiti sa večitom dilemom da li je starije jaje ili kokoška.

DELIJE vs GROBARI: Ko je popularniji? Statistički podaci su neumoljivi!

Foto: Starsport

Navijači Partizana i Crvene zvezde

Srpska prestonica je jedan od ukupno tri evropska grada koji u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju imaju dva predstavnika. Čast kakvu imaju Beograđani, da iz nedelje u nedelju uživo gledaju najbolje evropske košarkaše i klubove, imaju još jedino Atina (Olimpijakos, Panatinaikos) i Istanbul (Anadolu Efes, Fenerbahče), ali istovremeno, decenijama unazad traje polemika koji od dva beogradska Večita rivala ima brojnije uporište u navijačkoj armiji.

Ako je suditi po dosadašnjoj sezoni i mečevima koji su odigrani u okviru regionalne AdmiralBet ABA lige i Evrolige, situacija je potpuno jasna.

Da li usled činjenice da su se pristalice crno-belih uželele učešća svoje ekipe u Evroligi, ili je stvar u činjenici da svoje mečeve igraju u znatno većoj dvorani, Košarkapki klub Partizan ima na početku nove sezone daleko više navijača na svojim utakmicama. Mečeve ekipe Željka Obradovića na četiri susreta u oba takmičenja pratilo je ukupno 55.256 navijača, sa druge strane Crvena zvezda je na pet mečeva imala podršku od 22.352 ljubitelja košarke.

Treba ipak napomenuti da Delije nisu imale priliku da na startu ABA lige svoje košarkaše prate u punom kapacitetu, jer je ekipa trenera Vladimira Jovanovića bila kažnjena smanjenjem kapaciteta dvorane "Aleksandar Nikolić" usled dešavanja tokom finalne serije prošlosezonskog regionalnog takmičenja.

- Poseta KK Partizan u sezoni 2022/23:

1. Partizan - Olimpija Milano (16.723)

2. Partizan - Žalgiris (16.097)

3. Partizan - Virtus (15.489)

4. Partizan - Studentski centar (6.947)

UKUPNO: 55.256

- Poseta KK Crvena zvezda u sezoni 2022/23:

1. Crvena zvezda - Bajern Minhen (7.343)

2. Crvena zvezda - Panatinaikos (7.184)

3. Crvena zvezda - Budućnost (3.789)

4. Crvena zvezda - MZT Skoplje (2.839)

5. Crvena zvezda - FMP Meridian (1.197)

UKUPNO: 22.352

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading