OVE DVE JEFTINE NAMIRNICE OBARAJU HOLESTEROL ZA ČAS: Nalaze se na svakoj tezgi i imaju pozitivan uticaj na zdravlje!

Autor: N.J.

Lifestyle

30.10.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jesen i zimu su najdostupnije.

OVE DVE JEFTINE NAMIRNICE OBARAJU HOLESTEROL ZA ČAS: Nalaze se na svakoj tezgi i imaju pozitivan uticaj na zdravlje!

Foto: pixabay.com

Ishrana je ključna za regulisanje holesterola u krvi jer može i da pogorša i poboljša stanje. Porast bolesti jetre je postao je gorući problem. Na zdravlje jetre osim ishrane, koju smo i spomenuli, nepovoljno utiče i konzumiranje alkohola, toksična oštećenja, gojaznost, virusne infekcije i rak. 

Cvekla

Postoji mnogo prirodnih lekova koje utiču na spuštanje holesterola. Među njima je cvekla, jedno bitno povrće koje poboljšava funkciju jetre. Postoji mnogo razloga zašto bi cvekla trebalo da bude na vašem tanjiru. Neki od razloga su malo masti, bogata je antioksidansima i vitaminima. 

Važno je napomenuti da cvekla poboljšava rad digestivnog trakta. Ona ima brojne hranjive sastojke zbog čega pozitivno utiče na funkcionisanje želuca. 

Foto: pixabay.com

Cvekla i sok od cvekle

Zbog rastvorljivih vlakana koje sadrži ona pomaže u stabilizaciji šećera u krvi, takođe poboljšava vid, a neko čak i veruje da pomaže kada je osoba u depresiji te bolje utiče i diže joj raspoloženje, mada to još uvek niko ne može stoprocentno na tvrdi. Možda najvažnije za one koji teže skidanju kilaže, je da cvekla ima malo kalorija tako da je česta namirnica na jelovniku.

Bundeva 

Bundeva ima velike blagodeti za organizam, te je sa pravom zovu "kraljica jeseni". Bogata je prirodnim antioksidansima i odličan je izvor vitamina C, E, K i B koji dopinose jačanju imuniteta i pomažu u održavanju zdrave i sjajne kose. Bundeva brzo zasiti, daje vam dodatnu energiju i poboljšava vid. 

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ atina olimp

Čišćenje bundeve od semenki

Dr Ketrin Basford s britanske klinike ZAVA istakla je da seme bundeve može značajno da pomogne u regulisanju holesterola.

- Seme bundeve sadrži jedinjenje fitosterol, koje je vrlo efikasno u snižavanju LDL holesterola - objasnila je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading