UHAPŠEN MMA BORAC DENIS STOJNIĆ: Tereti se za navođenje na PROSTITUCIJU i trgovinu uticajem

Autor:

Svet

30.10.2022

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsila je sinoć u Sarajevu Denisa Stojnića, MMA borca, zbog sumnje na navođenje na međunarodnu prostituciju i primanje dara za trgovinu uticajem.

UHAPŠEN MMA BORAC DENIS STOJNIĆ: Tereti se za navođenje na PROSTITUCIJU i trgovinu uticajem

Foto: Printscreen/Youtube/MIRZA VRANJ NOVO

- Dana 29.10.2022.godine oko 23 sata po Naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo su u ulici Zelenih Beretki, područje opštine Stari grad Sarajevo, uhapsili su osobu D.S. rođen 1980. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo “Međunarodno navođenje na prostituciju” iz Krivičnog zakona BIH i “Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem” - navedeno je iz Odeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP KS, prenosi Srpskainfo.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih dela. Policija nije navela da li su pronađeni neki dokazi ili nedozvoljeni predmeti.

Stojnić je trenutno smešten u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada, piše Kliks.

O preduzetim merama i radnjama obavešten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih dela.

Kako saznaje Kliks, do njegovog hapšenja je došlo nakon otkrivenih informacija uz pomoć aplikacije Skaj, koja je u prethodnim mesecima dovela do niza hapšenja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading