Iskustvo i znanje su neprelazni: Miroslav Raduljica - košarkaš koji je već pronašao svoje idealno mesto u ekipi Vlade Jovanovića!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.10.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdaši su ga konačno dočekali.

Iskustvo i znanje su neprelazni: Miroslav Raduljica - košarkaš koji je već pronašao svoje idealno mesto u ekipi Vlade Jovanovića!

Foto: Starsport

U okviru drugog kola regionalne AdmiralBet ABA lige košarkaši Crvene zvezde dočekali su u dvorani "Aleksandar Nikolić" ekipu podgoričke Budućnosti i nakon velike borbe koja je trajala svih 40 minuta slavili rezultatom 69:65.

Ovaj susret će svakako ostati upisan i u analima kluba sa Malog Kalemegdana, kao prvi meč u kojem je crveno-beli dres poneo nekadašnji reprezentativni centar Miroslav Raduljica.

Prekaljeni as koji je nedavno stigao u redove aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona, na parketu je proveo nešto manje od devet minuta i tom prilikom je zabeležio sedam poena (svi sa linije slobodnih bacanja), uz po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu.

Na prvi pogled jasno je da se Raduljica još uvek ne nalazi u zavidnoj fizičkoj spremi, ali je vreme provedeno na terenu iskoristio na najbolji mogući način, uz evidentne savete trenera Vladimira Jovanovića koji mu je u ovom momentu pronašao najbolju moguću poziciju.

Naime, Miroslav Raduljica je svoje vreme na parketu uglavnom provodio u momentima kada se protivnik nalazio u bonusu. Tada bi, nakon blagovremenog pozicioniranja na niskom postu on pravovremeno bio upošljavan od strane saigrača, gde bi ostajao jedan na jedan sa protivničkim igračem pri čemu bi svojim znanjem i iskustvom najčešće prekršajem zaustavljan, što je automatski značilo izlazak na liniju slobodnih bacanja i lagane poene.

Foto: Starsport

Miroslav Raduljica - prvi nastup u crveno-belom dresu

 

Na ovu temu razgovarali smo i sa nekadašnjim košarkašem Crvene zvezde i dugogodišnjim saigračem Miroslava Raduljice, Markom Kešeljom koji je za portal Republika.rs izjavio:

- Raduljica je zaista odigrao dobru utakmicu. Čini se da mu je u ovom momentu trener pronašao idealno mesto, ali mora se imati u vidu da je tek početak sezone i da će i Miroslav, kao i svi ostali igrači, iz utakmice u utakmicu napredovatti i pružati sve više na samom terenu. Raduljica je neko ko je osvojio pregršt trofeja i doneće Zvezdi neophodno iskustvo. U njega svakako ne treba sumnjati - zaključio je Marko Kešelj.

Potpuno je jasno da će u Miroslavu Raduljici Zvezda dobiti mnogo. Sigurno će svojim iskustvom pomoći ne samo ekipi na terenu, već i u radu sa mlađim saigračima na treninzima koji će od prekaljenog asa imati šta da nauče.

Da podsetimo, tridesetčetvrorogodišnji Miroslav Raduljica je tokom prebogate igračke karijere nastupao za FMP, čačanski Borac, Efes, Albu, Partizan, Azovmaš, Milvoki, Minesotu, Panatinaikos, Emporio, dok je prethodne dve godine proveo u kineskim i južnokorejskim klubovima.

Ostaje da se vidi kako će se Miroslav Raduljica snaći u daleko jačoj konkurenciji kakva vlada u evroligaškom takmičenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading