ŠTA SMO NAUČILI IZ ZVEZDINIH PRIPREMNIH UTAKMICA? Ovo su PREDNOSTI i PROBLEMI crveno-belih pred početak nove sezone!

Autor:

Sport

27.09.2022

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme su okončane. Evroligaško predstavljanje je obavljeno i sada sledi ono najvažnije...

ŠTA SMO NAUČILI IZ ZVEZDINIH PRIPREMNIH UTAKMICA? Ovo su PREDNOSTI i PROBLEMI crveno-belih pred početak nove sezone!

Foto: Republika

Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaški klub Crvena zvezda mts u novu sezonu ulazi sa potpuno izmenjenim rosterom i sa novim trenerom na klupi.

Jedna era je okončana, Dejan Radonjić je početkom leta napustio Mali Kalemegdan i već tada je bilo jasno da će pristalice ovog kluba, svoje ljubimce u novoj sezoni gledati u potpuno drugačijem izdanju.

Na Mali Kalemegdan je stiglo osam novih košarkaša što samo po sebi donosi potpuno drugačiji koncept igre koju će novi trener Vladimir Jovanović morati da pretoči u sistem, a sedam odigranih pripremnih utakmica, posebno generalna proba protiv Olimpijakosa pokazale su na čemu će mladi stručnjak morati da posebno obrati pažnju.

Evidentno je da Crvena zvezda ulazi u problem kada kvalitetniji protivnik često menja sistem odbrane. U jednom napadu crveno-beli pokušavaju da iznude preuzimanje na perimetru, ali kada protivnički igrači probiju sve postavljenje blokove, ulazi se u problem, jer nema alternativnog rešenja u napadu. Kada se traži igra na niskom postu, ukoliko protivnik tu akciju pročita, sledi povratna lopta ka pleju, koji nema dopunsko rešenje, pa se takav napad uglavnom završava šutem iz ne baš izgledne pozicije. I treća stvar koja je uočljiva, jeste igranje pika na slobodnoj strani kada dolazi do pokušaja probijanja prve linije odbrane, ali u slučaju da defanzivci onemoguće zacrtanu ideju, sledi povratna lopta i još jedan nerezonski šut.

Foto: Facebook.com/Zr sport

Rezultati pripremnih mečeva KK Crevna zvezda

 

Potpuno je jasno da će trener Vladimir Jovanović morati dosta vremena da utroši kako bi navedene probleme razrešio i kako bi Crvena zvezda u momentima kada primarni napad ne prođe, imala opcije da ugrozi protivnički koš.

Ekipa sa Malog Kalemegdana na startu sezone ima prilično težak i zgusnut raspored, pa samim tim mnogo vremena za ispravljanje grešaka nema, ali je jasno da crveno-beli sa trenutnom neuigranošću teško da mogu da imaju važniju ulogu na startu evroligaškog karavana.

Kada je reč o regionalnom takmičenju, Crvena zvezda sezonu započinje sa skopskim MZT-om, što ne bi trebalo da predstavlja veći problem, ali već naredna iskušenja mogu biti velika, jer slede mečevi sa ekipama koje takođe imaju velike ambicije (Budućnost i Cedevita Olimpija).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading