TUMBIN PUTOKAZ PIKSIJU: Kako je Srbija ZAUSTAVILA Erlinga Halanda?

Autor:

Sport

27.09.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Norvežani ostali bez kontinentalnog prvenstva, "Orlovi" Halanda pretvorili u "malu macu".

TUMBIN PUTOKAZ PIKSIJU: Kako je Srbija ZAUSTAVILA Erlinga Halanda?

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland protiv Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Uleval" bije odlučujuću bitku sa Norveškom za plasman u elitnu diviziju Lige nacija, a najveću glavobolju selektoru "Orlova" Draganu Stojkoviću Piksiju zadaje raspucani centarfor Mančester sitija - Erling Haland.

Korpulentni Norvežanin je lider liste strelaca najmlađeg evropskog reprezentativnog takmičenja (šest golova), ali i Premijer lige, pa je, kao takav, jedini ispred srpskog rekordera Aleksandra Mitrovića. Iako na prvi pogled deluje neukrotivo, Halanda je Srbija uspešno zaustavila u oktobru 2020. godine tokom polufinalnog meča baraža za odlazak na EURO, koji je pripao našoj reprezentaciji - 2:1, posle produžetaka.

Tadašnji selektor "Orlova" Ljubiša Tumbaković izabrao je da u srcu odbrane igraju tri štopera, a specijalan zadatak da markira Halanda imao je Stefan Mitrović. Uz njega, na sredini je dejstvovao tandem zadnjih veznih Gudelj/Maksimović, a rezultat je bio gotovo savršen.

Bivši napadač Salcburga i Borusije Dortmund tek je u dva navrata pripretio Predragu Rajkoviću za 120 minuta igre, jednom glavom u prvom poluvremenu i, prodorom u drugom, kada je uspeo da pronađe Serlota. Taj susret u Oslu rešio je Seergej Milinković-Savić sa dva pogotka, te je Srbija prošla u finale doigravanja, gde je doživela "penal šok" od Škotske.

Sa druge strane, Haland je bio strelac jedinog pogotka Norveške na stadionu "Rajko Mitić" koji je Skandinavcima doneo minimalan trijumf, pa izabranici selektora Stojkovića imaju imperativ pobede na severu Evrope.

Informacije oko prenosa duela Norveška - Srbija možete pročitati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading