Zvezda pristojna, Partizan bez srca: Prekaljeni trenerski vuk analizirao start evroligaške sezone - od njegovih reči odzvanjaće svodovi srpskih košarkaških dvorana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.10.2022

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroligaška knjiga otvorena porazima "Večitih".

Zvezda pristojna, Partizan bez srca: Prekaljeni trenerski vuk analizirao start evroligaške sezone - od njegovih reči odzvanjaće svodovi srpskih košarkaških dvorana!

Foto: Starsport

Srbija u aktuelnoj evroligaškoj sezoni ima dva predstavnika među 18 najboljih klubova Evrope. Sasvim je jasno da su očekivanja nacije, kada su beogradski Večiti rivali u pitanju, velika, ali to nije potvrđeno i na startu takmičenja.

Crvena zvezda je poražena u Istanbulu od aktuelnog evropskog šampiona, ekipe Anadolu Efesa i pored činjenice da su tokom većeg dela meča držali rezultatski priključak. Sa druge strane ekipa trenera Željka Obradovića se već nakon uvodnih 20 minuta meča našla u velikom rezultatskom deficitu koji se, ispostaviće se, pokazao kao nedostižan.

Sve viđeno na startu elitnog evropskog klupskog takmičenja analizirao je prekaljeni stručnjak Vlade Đurović, koji je svoj osvrt započeo izlaganjem o Crvenoj zvezdi na čijoj je klupi sedeo od 1986. do 1988. godine:

- Zvezda je u Istanbulu pristojno izgledala, ali je ipak poražena. Nije dobro što smo počeli da se zadovoljavamo ovakvim rezultatima. Srbija i srpska košarka zahtevaju i traže mnogo više. I Crvena zvezda i Partizan imaju dobre budžete i sasvim dobre igrače, pa se samim tim i rezultati moraju očekivati - započeo je svoju analizu Đurović, pa nastavio:

- Lično očekujem od Zvezde da se plasira među osam najboljih klubova, ali sam svestan da će to biti izuzetno teško. Za tako nešto potrerbni su i trijumfi na gostujućim parketima, mada Istanbul nije mesto gde se to može očekivati. Biće velika borba i ponavljam da za svaki uspeh mora se pobeđivati i na gostovanjima.

Posebno je Đurović istakao jednog košarkaša iz ekipe trenera Vladimira Jovanovića:

- Džejlen Adams je trebao više da igra. On je po mom mišljenju najbolji igrač Zvezde i košarkaš koji u svakoj utakmici ima po 30 poena u rukama. JEdnostavno mora imati više slobode u igri, nešto slično Stefu Kariju. Ubeđen sam kada bi on i Vasa Micić igrali jedan na jedan da bi ga Adams sigurno dobio - zaključio je svoje prve impresije o crveno-belom klubu sa Malog Kalemegdana Vlade Đurović.

Foto: Starsport

Bez dlake na jeziku - Vlade Đurović

 

Partizan se iz Berlina vraća pognute glave, a o onome što su crno-beli pokazali, Vlade Đurović nema mnogo lepih reči:

- Partizan je zaista odigrao slabo. Možda i ne toliko slabo koliko kukavički. Jednostavno, ako planiraš nekoga da pobediš u gostima, koga ćeš pobediti ako ne Albu. Napravili smo od onog Sikme kao da je ne znam kakav igrač. Čovek ima dva metra i to je sve, a upravo je on uništio Partizan uz malog Blata - izneo je svoje impresije legendarni košarkaški trener, a zatim možda i pronašao razloge ovakvog izdanja ekipe Željka Obradovića:

- Partizan je odigrao katastrofalnu odbranu. Mislim da je tu ipak srce u pitanju. Imaju dobre i skupe igrače, ali nema pobedničkog duha.

Kao i kada je komentarisao viđeno u redovima Crvene zvezde, Đurović je posebno apostrofirao jednog košarkaša Partizana:

- Meni se lično Kevin Panter ne sviđa. Mnogi ga uzdižu u nebese, ali ja ne vidim razloge za to. Lako je njemu da igra protiv timova u ABA ligi, ali on jednostavno nije igrač pobednik koji će da vodi ekipu. Partizan ovakvom igrom ne može među osam najboljih ekipa. Biće tu pobeda u Beogradu kada atmosfera bude uzavrela, ali se tako ne ostvaruje rezultat. Za to moraš da pobeđuješ i u gostima, a gde to uraditi ako ne u Berlinu. Sigurno ne možeš otići na noge Real Madridu i očekivati da trijumfuješ.

Na kraju se Vlade Đurović osvrnuo i na favorite ovogodišnje Evrolige:

- Mislim da je Anadolu Efes ponovo tu jedan od glavnih favorita. U tom krugu su i Real, kao i Olimpijakos, a možda se među četiri ekipe plasira i Fenerbahče. Panatinaikos ima solidnu ekipu, ali mislim da to nije za završnicu takmičenja. Kada je reč o ostalim ekipama Bajern je veliko razočarenje, Žalgiris će ove sezone biti nešto bolji u odnosu na prethodnu, dok je Baskonija pokazala da je kvalitetnija od Valensije, ali je to daleko od fajnal-fora. Uz ove ekipe tu je i francuski Asvel i to su klubovi protiv kojih Crvena zvezda i Partizan moraju tražiti pobede na strani - zaključio je Vlade Đurović.

Da podsetimo, u narednom 2. kolu Evrolige Crvena zvezda će 13. oktobra dočekati atinski Panatinaikos, dok crno-beli dan kasnije gostuju u Španiji, ekipi Baskonije.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading