Pred Zvezdom je teška sezona, biće pobeda i poraza: Vladimir Štimac o očekivanjima pred start Evrolige - imao je šta da kaže i o Večitom rivalu!

Autor:

Sport

06.10.2022

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski i regionalni košarkaški šampion kreće u novu evropsku odiseju.

Pred Zvezdom je teška sezona, biće pobeda i poraza: Vladimir Štimac o očekivanjima pred start Evrolige - imao je šta da kaže i o Večitom rivalu!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u petak 7. oktobra a početkom od 19.30 časova, utakmicom u Istanbulu protiv zvaničnog vladara Starog kontinenta, ekipe Anadolu Efesa otvaraju novu evroligašku sezonu.

O očekivanjima od predstojećeg susreta, ali i kompletne predstojeće sezone, svoje viđenje izneo je nekadašnji košarkaš kluba sa Malog Kalemegdana i srpski reprezentativac Vladimir Štimac:

- Susret u Istanbulu će biti izuzetno težak kada je Crvena zvezda u pitanju, ali momci moraju da odigraju bez ikakvog opterećenja. Treba odigrati dobar meč kako bi se u sezonu ušlo na najpozitivniji mogući način. Upravo ovakvi mečevi mogu da pokažu gde se ekipa trenutno nalazi i šta je to što bi se eventualno u narednom periodu moglo promeniti. Ja lično imam veliko poverenje u trenera Vladu Jovanovića. Pratio sam njegov rad i u periodu doke je radio u Cibonu i znam da je reč o stručnjaku koji će sve učiniti kako bi ekipa bila na potrebnom nivou - istakao je Vladimir Štimac na početku razgovora.

Foto: Starsport

Vladimir Štimac u dresu Crvene zvezde

 

Crvena zvezda je tokom letnje pauze promenila ne samo trenera, već je i sam roster pretrpeo velike izmene. Zanimljivo je bilo čuti šta veliki košarkaški znalac i nadasve navijač kluba sa Malog Kalemegdana očekuje od crveno-belih u predstojećoj evroligaškoj sezoni:

- Zvezda se zaista zavidno pojačala. Dovedeni su dobri igrači. Svakako sledi period prilagođavanja kada su novajlije u pitanju. Oni prevashodno moraju prvo naučiti šta znači Zvezda i koliko je teško u njoj igrati. Tu mislim i na domaće, ali i na strane igrače. Međutim, u ekipi su i starosedeoci koji će svakako pomoći novajlijama da se što pre uklope - istakao je Vladimir Štimac i dodao:

- Svakako je teška sezona pred Zvezdom. Biće tu i pobeda i poraza, a jasno je da niti jedna ekipa neće nio dobiti, ali ni izgubiti sve utakmice. 

U javnosti se poslednjih dana polemiše kada su pojačanja crveno-belih u pitanju. Neretko se pominju Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, kao i potencijalno pojačanje Stefan Jović. Mnogi smatraju da dovođenjem košarkaša koji su podložni povredama, Crvena zvezda mnogo toga reskira u aktuelnoj sezoni:

- Zaista ne bih o tome. Mnogo puta se pokazalo da Zvezda i Nebojša Čović donose dobre odluke i sigurno ne bih rekao da su navedeni igrači greška. Svakako se mora povesti računa o fizičkoj pripremljenosti, ali i o oporavku nakon velikih napora. Starijim igračima treba posvetiti posebnu pažnju kako bi bili svežiji i kako bi na utakmicama pružili svoj maksimum i predstavljali prevagu. Mlađi igrači su ti koji moraju da vuku.

Foto: Starsport

I u nacionalnom dresu je uvek davao svoj maksimum

 

Neizostavna tema bio je i Večiti rival koji se ove godine nakon pune decenije vraća u elitno takmičenje:

- Svi dobro znaju da sam ja veliki Zvezdaš i da uvek želim da Crvena zvezda pobedi, ali kada je reč o Partizanu mogu samo reći da se radi o timu koji ima ozbiljnog trenera i timu koji je ove sezone imao velika ulaganja. Jasn je da imaju najviše moguće ciljeve i u ABA ligi, ali i evroligaškom takmičenju. Imao sam priliku i ja da budem u ekipi koju predvodi Željko Obradović i samim tim znam kako radi i šta očekuje od ekipe - zaključio je Vladimir Štimac koji je u sezoni 2017/18 nosio dres prvog Zvezdinog ovosezonskog protivnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading