EVROLIGA JE REKLA SVOJE: Partizan nema šta da traži - Crvena zvezda je u prednosti u odnosu na Večitog rivala!

Autor:

Sport

27.09.2022

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska košarkaška i sportska javnost sa nestrpljenjem iščekuje start ovosezonskog elitnog košarkaškog klupskog takmičenja.

EVROLIGA JE REKLA SVOJE: Partizan nema šta da traži - Crvena zvezda je u prednosti u odnosu na Večitog rivala!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Srbija će u sezoni koja samo što nije počela imati dva predstavnika kada je evroligaško takmičenje u pitanju. Iz nedelje, u nedelju Beograd će biti domaćin najboljim evropskim košarkaškim klubovima, a Crvena zvezda i Partizan će pokušati u da ostvare što zapaženije rezultate.

Međutim, ako je verovati evroligaškim statističarima, mnogo veću šansu da ostvari dobar rezultat imaju crveno-beli, barem kada je u pitanju iskustvo, tj. broj odigranih evroligaških mečeva.

Naime, kada se sabaru svi mečevi koje su košarkaši Crvene zvezde odigrali u eliti stiže se do broja od 1.183 meča što je gotovo duplo više od broja utakmica koje su odigrali košarkaši Večitog rivala (635). Po osnovu ovog podatka Crvena zvezda je sedmoplasiran klub ovogodišnjeg evroligaškog karavana.

 

 

Kada je reč o najiskusnijim ekipama, to su očekivano španski velikani Real Madrid i Barselona. "Kraljevski klub" se nalazi na brojci od 2.376 mečeva, dok je klub iz katalonske prestonice na brojci od 1.892 meča.

Na listi najiskunijih klubova još se nalaze Anadolu Efes (1.881), italijanski Armani (1.686), Olimpijakos (1.419) i istanbulski Fenerbahče (1.375).

Kao što smo već naveli puleni trenera Vladimira Jovanovića zauzimaju sedmu poziciju i poslednji su klub na ovoj listi čiji su igrači ukupno odigrali četvorocifren broj mečena u košarkaškoj eliti.

Sa druge strane, "neiskusniji" od Partizana su sam košarkaši Valensije i Baskonije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
ISKRENO

30.09.2022 12:21

Retko glup zakljucak u naslovu