PRANJE NOVCA I ŠVERC KOKAINA: Ponovljeno suđenje Darku Šariću, Pljevljak tvrdi da nije kriv! (FOTO)

Autor:

Hronika

27.09.2022

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu upravo je završeno pripremno ročište ponovljenog suđenja Darku Šariću i njegovim saradnicima kojih je na optuženičkoj klupi 13, dok je 14. optuženi Bojan Stanojković od proleća nedostupan organima gonjenja. Grupi se sudi zbog pranja novca koji je prema optužbi stečen krijumčarenjem kokaina.

PRANJE NOVCA I ŠVERC KOKAINA: Ponovljeno suđenje Darku Šariću, Pljevljak tvrdi da nije kriv! (FOTO)

Foto: ST/REPUBLIKA

Darko Šarić Dalibor Katančević Danilo Šarić Vranjanac Boban Stojiljković

Optuženi Crnogorac Nenad Jestrović i Boban Stojiljković iz Vranja došli su na suđenje žurnim koracima, a sa osmehom su pozdravili predstavnike medije na dolasku.

Darko Šarić kao u svi okrivljeni je negirao krivicu i izvršenje krivičnog dela pranje novca od krijumčarenja kokaina, izjavio je za Republiku njegov advokat Dalibor Katančević.

Početak glavnog pretresa koji je javan počinje 7. novembra.

 

Republika

Foto: ST/REPUBLIKA

Dalibor Katančević, Šarićev advokat

Podsetimo, apelacioni sud u Beogradu je 4. avgusta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio oslobadjajuću presudu Dubravki Štrbac i Nemanji Krstajiću.

 

Republika

Foto: ST/REPUBLIKA

Nasmejani Vranjanac Boban Stojiljković

 

Suđenje se ponavlja, jer je prvostepeni sud propustio da odluči o krivičnom delu iz prve tačke optužnice - udruživanje radi vršenja krivičnog koje je okrivljenima stavljeno na teret, pa se radi o nepotpuno rešenom predmetu optužbe.

 

Foto: Republika

Danilo Šarić, jedan od advokata Darka Šarića

 

Suđenje se osim Śariću ponavlja i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Štrpcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću i Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću.

Prljav novac kriminalne grupeg, koju je, prema optužnici 2008. godine oformio Šarić sa više drugih lica, a koja se bavila krijumčarenjem kokaina, uvodili su u legalne novčane tokove i prikrivali njegovo nezakonito poreklo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading