AMBICIJE VEČITIH U EVROLIGI SU JASNE: Jednu stvar moraju da izbegnu po svaku cenu!

Autor:

Sport

05.10.2022

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjače evropsko košarkaško takmičenje konačno startuje...

AMBICIJE VEČITIH U EVROLIGI SU JASNE: Jednu stvar moraju da izbegnu po svaku cenu!

Foto: Starsport

Evroliga

Utakmicama u Vilerbanu i Atini u četvrtak 6. oktobra startuje ovosezonsko evroligaško takmičenje. Beogradski Večiti rivali na teren izlaze dan kasnije kada će srpski i regionalni šampion Crvena zvezda gostovati zvaničnom šampionu Starog kontinenta, ekipi Anadolu Efesa, dok će puleni trenera Željka Obradovića nakon pune decenije u evroligaška iskušenja krenuti iz Berlina.

Međutim, ono što se u predvečerje starta takmičenja mora istaći, jeste činjenica da su prihodi koje će klubovi učesnici inkasirati u aktuelnoj sezoni veći nego što je to bio slučaj ranije.

Evroliga će 21% prihoda proslediti klubovima, a koliko će koji klub zaraditi zavisiće od njihovog plasmana na kraju takmičenja. 

Foto: Starsport

Večite rivale očekuju velika iskušenja u Evroligi

 

Budući šampion Evrope inkasiraće nešto više od 1.750.000 evra, što je za 250 hiljada više nego što je zaradio prošlosezonski šampion.

Ipak, mora se istaći da posledna četiri kluba nakon ligaškog dela takmičenja, neće učestvovati u raspodeli novčane dobiti, tj. neće zaraditi ni dinara.

Ambicije crveno i crno-belih su jasne. Ako žele da profitiraju od učešća u evroligaškom takmičenju, poslednje četiri pozicije moraju biti izbegnute.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading