Odraće ih do gole kože: Rusi uzvraćaju udarac - evropska košarka se suočava sa problemom nesagledivih razmera!

Autor:

Sport

05.08.2022

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li se Evroliga nalazi pred velikim problemom?

Odraće ih do gole kože: Rusi uzvraćaju udarac - evropska košarka se suočava sa problemom nesagledivih razmera!

Foto: Starsport

Evroliga

Sezonu 2021/22, kada je u pitanju elitno evropsko košarkaško takmićenje, obeležilo je izbacivanje ruskih klubova iz navedenog takmičenja.

Usled dobro poznatih dešavanja u Ukrajini, borg Evrolige odlučio je da se ruskim klubovima i u predstojećoj sezoni zabrani učešće i upravo ova odluka mogla bi da ima nesagledive posledice kada je evropska košarka u pitanju.

Naime, ruski i evropski košarkaški velikan, ekipa moskovskog CSKA pokrenuo je tužbu protiv Evrolige. U tužbi se navodi da je moskovski klub jedan od osnivača ovog takmičenja i da po slovu ugovora ima obezbeđeno učešće u njemu i za sezonu 2022/23. Istovremeno, pravni tim najtrofejnijieg ruskog kluba ističe da u ugovoru ne postoji klauzula vezana za isključenje, pa se samim tim navedena odluka može i mora smatrati pravno neodrživom.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa susreta Crvene zvezde i moskovskog CSKA

 

Kakva će biti odluka suda ostaje nam da vidimo. Po ovom sporu zadužen je sud u Luksemburgu, a kako prenose brojni sportski mediji širom Starog kontinenta u bordu Evrolige vlada velika nervoza zbog posledica koje mogu uslediti nakon sudske presude koja se očekuje da će biti obelodanjena u narednim danima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading