Ekskluzivno: Evo zbog čega je Nikola Kalinić napustio Crvenu zvezdu!

Autor:

Sport

12.07.2022

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodne sezone vratio se na Mali Kalemegdan na opštu radost milionske armije navijača crveno-belih.

Ekskluzivno: Evo zbog čega je Nikola Kalinić napustio Crvenu zvezdu!

Foto: Starsport

Samo godinu dana kasnije došlo je vreme za rastanak...

Nikola Kalinić je i definitivno napustio redove Crvene zvezde i naredne sezone poneće dres Barselone.

Tokom prethodnih 365 dana, Nikola Kalinić je bio, verovatno, i najzaslužniji za ostvarene klupske rezultate. Crvena zvezda je ponovo osvojila tri trofeja. U vitrine kluba na Malom Kalemegdanu stigli su šampionski pehari regionalne ABA lige i nacionalnog košarkaškog šampionata Srbije, a takođe je i "Žućkova levica" u vlasništvu crveno-belih.

Kada je reč o međunarodnoj sceni, Crvena zvezda je dostojno reprezentovala kako srpsku, tako i regionalnu košarku u evroligaškoj konkurenciji.

Kako portal "Republika.rs" saznaje, Nikola Kalinić je u razgovoru sa direktorom kluba obrazložio razloge zbog kojih se odlučio da preseljenje u katalonsku prestonicu:

- U dresu Crene zvezde sam postigao sve što sam želeo i mogao. Osvojili smo tri trofeja i vreme je za rastanak. Kada je reč o evropskoj košarci, ostalo mi je još samo da zaigram za Barselonu i ostvarim sve svoje ciljeve. To je jedini razlog zbog kojeg napuštam Crvenu zvezdu - istakao je Nikola Kalinić.

Da podsetimo, tridesetogodišnjem košarkašu ovo je bio drugi boravak na Malom Kalemegdanu. Prvi put je bio deo kluba sa Malog Kalemegdana u sezoni 2014/15, a pored crveno-belog dresa nastupao je i za ekipe subotičkog Spartaka, Novog Sada, Vojvodine, kragujevačkog Radničkog, Fenerbahčea i Valensije.

Foto: Twitter.com/Son Periyot

KK Barselona 2022/23

 

Ekipa Barselone izuzetno je aktivna ovog leta i slobodno se može već sada reći da prema imenima koji će naredne sezone poneti dres katalonskog i španskog giganta, upravo Barselona predstavlja glavnog favortita za osvajanje evroligaške krune.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading