Ugovorna klauzula će biti aktivirana: Amerikanac ostaje na Malom Kalemegdanu?

Autor:

Sport

28.06.2022

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Malom Kalemegdanu vlada velika neizvesnost.

Ugovorna klauzula će biti aktivirana: Amerikanac ostaje na Malom Kalemegdanu?

Foto: Starsport

Eron Vajt

U nedavno okončanoj sezoni, Košarkaški klub Crvena zvezda osvojio je tri trofeja. Pehari namenjeni pobedniku regionalne ABA lige, KLS-a, kao i nacionalnog Kupa Radivoja Koraća i narednih 365 dana krasiće vitrine kluba na Malom Kalemegdanu, ali i pored evidentnog sportskog uspeha, pristalice crveno-belih, ovih dana nemaju baš miran san.

Dejan Davidovac je već srpsku prestonicu zamenio ruskom. Ostin Holins je novi košarkaš "ponosa Izraela", a izvesno je da naredne sezone crveno-beli dres neće nositi ni Ognjen Kuzmić i Marko Simonović, kao i Nejt Volters koji je napustio Beograd pred start plej-ofa srpskog košarkaškog šampionata. 

Bez obzira na sve navedeno, najveća bojazan među pristalicama kluba sa Malog Kalemegdana vlada zbog najavljenog odlaska trenera Dejana Radonjića. Prema dostupnim informacijama, trofejni stručnjak se nalazi u pregovorima sa atinskim Panatinaikosom, a rukovodstvo Crvene zvezde je zahtevalo od Radonjića da najkasnije do poslednjeg dana meseca juna prelomi ostaje li, ili ne na Malom Kalemegdanu.

Foto: Starsport

Dejan Radonjić

 

I pored svih najavljenih odlazaka, nekako krišom se radi na formiranju ekipe za narednu sezonu.

Verovatno Delije ovakav ishod i nisu mogle da očekuju, ali kako se nezvanično saznaje Eron Vajt će i naredne sezone biti član kluba sa Malog Kalemegdana. Naime, crveno-beli će iskoristiti klauzulu u ugovoru i zadržati Vajta još gdinu dana u crveno-beloj opremi, a procena svih u klubu jeste da u ovom momentu klub ne može na tržištu da pronađe košarkaša takvih karakteristika na poziciji "četiri".

 

 

Svakako ova informacija jeste značajna kada su klupska dešavanja u pitanju, ali je takođe i jasno da u ovom momentu sve pristalice crveno-belih očekuju samo informaciju da li Dejan Radonjić ostaje ili odlazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading